Ericsson vender dansk milliardnedtur

En storaftale med Teliasonera om 3G-udstyr var sidste år med til at vende nedturen og sikre fremgang i salget for Ericsson i Danmark. Samtidig er udviklingsafdelingen i Struer, det tidligere Ericsson Diax, blevet forfremmet til at udvikle fremtidens bredbånd.

Efter flere års nedtur og fyringsrunder lykkedes det sidste år at vende salgsnedgangen for Ericsson i Danmark.

Ericsson solgte i 1998 for 2,6 milliarder kroner, men et kollaps i teleselskabernes investeringer har siden tvunget omsætningen ned mod en milliard kroner.

Den udvikling vendte sidste år og salget steg en lille smule, blandt andet fordi Ericsson vandt en vigtig ordre på at levere 3G-udstyr til Telia i Danmark.

Har taget markedsandele

Samtidig steg overskuddet til 56 millioner kroner.

- Vi er meget tilfredse med den positive udvikling, som egentlig afspejler udviklingen i Ericsson-koncernen. Det skal selvfølgelig ses i sammenhæng med den omstruktureringsproces, vi nu har lagt bag os. Men vi har også taget markedsandele, så det er ikke kun et spørgsmål om at skære, siger kommunikationschef Ole Selchau.

Ericsson Danmark A/SÅrsregnskab
Millioner kroner20042003
Omsætning1.1841.142
Resultat af primær drift (EBIT)9466
Resultat før skat 8854
Resultat5629
Egenkapital12570
Antal ansatte515630
Specielt Telia-ordren vækker glæde hos Ericsson, fordi selskabet dermed har nuppet alle de tre danske 3G-udbydere - Telia, TDC og 3 - som kunder foran konkurrenten Nokia.

- Kigger vi tilbage på 2004, så er det en ualmindeligt vigtig kontrakt, fordi det styrker vores udgangspunkt forud for den 3G-verden, som allerede er begyndt med små skridt, fortæller Ole Selchau.

På trods af den positive udvikling blev administrerende direktør Tom Lundberg fyret i december. Ericsson ønsker stadig ikke at kommentere årsagen til hans fyring.

Telebit med 100 medarbejdere

Den nye chef for Ericsson Danmark blev i stedet den 35-årige svensker Robert Puskaric, der begyndte på jobbet i sidste uge. Han kommer fra en stilling hos Ericsson i Mexico og skal fremover lede selskabets tre områder i Danmark.

Udover selve hovedafdelingen er der Telebit med knap 100 ansatte, som primært arbejder med at udvikle næste generations IP-protokol, IPv6, og Ericsson Diax i Struer med 230 ansatte.

Sidste år valgte Ericsson at slå de tre danske selskaber sammen til et, fordi den svenske telekoncern har en politik om kun at have et juridisk selskab i hvert land.

Samtidig blev navnet ændret fra L.M. Ericsson til Ericsson Danmark.

Det tidligere Ericsson Diax i Struer spiller en hovedrolle ikke bare for Ericsson i Danmark, men hele den svenske telekoncern.

Afdelingen udvikler bredbåndsprodukter til teleselskaber og fik sidste år en større rolle inden for udviklingen af alle produkter på området.

Mere end 60 kontrakter globalt

- Den har i dag ansvaret for området, og det er vi selvfølgelig meget stolte af, for det er noget, der bliver satset meget på. Vi har over 60 store kontrakter globalt, siger Ole Selchau.

Hovedproduktet er en ethernet DSL-løsning, som teleselskaber kan bruge til at opbygge nettet, når der skal sælges DSL-løsninger til kunderne.

Ericssons produkt understøtter blandt andet den lovende teknologi ADSL2+. Den eneste kunde i Danmark er Telia, som i sidste måned meldte ud, at selskabet er i gang med at opbygge et net med Ericssons udstyr, når det danske ADSL-marked skal generobres efter nogle års fravær.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere