Tele2 lancerer priskrig med dyre SMS'er

Mobilselskabet Tele2 mener, at der er udsigt til priskrig på mobilmarkedet med produktet Knock-Out, som har en minutpris på 59 øre. Både SMS og opkaldsafgiften er til gengæld langt dyrere, og konkurrenten CBB Mobil kalder det for et slag i luften.

Et nyt mobilprodukt fra Tele2 skal presse de danske minutpriser på mobilsamtaler yderligere i bund, mens både opkaldsafgift og SMS får et stort prishop.

Selv siger Tele2, at konkurrenterne sendes til tælling med produktet Knock-Out, fordi prisen er 59 øre, hvad enten det er per minut, SMS eller opkaldsafgift.

Hos konkurrenten CBB Mobil tager man dog ikke mod noget slag fra Tele2.

CBB: Alt for dyrt
Administrerende direktør Teddy Søgaard Pedersen mener, at produktet er alt for dyrt for folk, som sender mange SMS'er eller har mange korte samtaler.

Hertil kommer et minimumsforbrug på 59 kroner, som Teddy Søgaard Pedersen kalder for et abonnement i forklædning.

- Hvis det her skulle være et knock-out, så er det det største slag i luften, jeg endnu har set. Det er på grænsen til bondefangeri og helt ude i hampen, siger han.

Hos CBB er opkaldsafgiften 25 øre, mens en SMS koster 19 øre.

Tele2's markedsdirektør, Thomas Nistrup, forsvarer sig med, at produktet er rettet mod folk, som taler mere end fire minutter ad gangen og kun SMS'er lidt.

Tele2: Gennemskuelighed er vigtigt
- Vi prøver at tænke nyt ud fra vores fokusgrupper, og gennemskuelighed er en vigtig ting. Man skal huske, at mange mennesker aldrig SMS'er, og mange kunder ved ikke, at der er en opkaldsafgift eller hvad den koster, siger Thomas Nistrup.

På trods af kritikken fra CBB Mobil forventer Thomas Nistrup, at konkurrenterne vil reagere på det nye produkt.

- Vi har set, at andre følger med, når vi går ned i pris, og vi forventer da også en reaktion på det her, siger han.

Hos CBB Mobil har man ifølge Teddy Søgaard Pedersen længe planlagt en prissænkning, som træder i kraft tirsdag. CBB-direktøren afviser, at den har noget at gøre med Tele2's nye produkt, som han først er blevet bekendt med i dag.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere