Energi Viborg får hjælp til fiber-graveri

Andelsselskabet Energi Midt har tilbudt at grave fiberkabler ned i Viborg By, efter Energistyrelsen har givet lokale Energi Viborg forbud mod selv at grave, fordi det er kommunalt ejet. Selskabet Midtvest Bredbånd har mistet tre forsyningsselskaber på grund af afgørelsen.

Det kommunale selskab Energi Viborg får nu tilbudt en hjælpende hånd fra andelsselskabet Energi Midt, efter Energistyrelsen har forbudt Energi Viborg at etablere et bredbånds-net. Det oplyser DR Midt & Vest.

Energi Midt tilbyder at grave bredbånd ned i selve Viborg By, hvilket Energi Viborg ikke selv har fået lov til af Energistyrelsen.

Tilbuddet kommer efter, at Energistyrelsen i denne strammede reglerne med en afgørelse om, at kommunalt ejede bredbåndsselskaber kun må lægge fiber i jorden, hvis de samtidig lægger elkabler. Ellers er der ikke tale om en sideordnet aktivitet.

Forbuddet rammer kun omkring 13 procent af de danske elselskaber, som er kommunalt ejede, og det ser ud til, at elselskaberne derfor ufortrødent fortsætter deres bredbåndseventyr.

Således har Midtvest Bredbånd med base i Holstebro ifølge DR Midt & Vest ikke tænkt sig at ændre sine planer.

Midtvest Bredbånd er skabt af 10 lokale forsyningsselskaber, men de tre kommunalt-ejede selskaber har været nødt til at træde ud af samarbejdet på grund af afgørelsen fra Energistyrelsen.

Der arbejdes nu på en løsning, så de tre forsyningsselskaber igen kan komme med.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere