Nordjyde nupper domæne fra dansk firma

Velgørenhedsprojektet Engodsag.dk har efter omtale i Computerworld i onsdags mistet muligheden for at benytte domænet shoppingmatters.co.uk til lancering af det danske koncept i England. En kvik nordjyde sikrede sig domænet for næsen af Engodsag.dk. Lidt for kvikt, mener man hos Engodsag.dk, der nu pudser en advokat på registranten.

En nordjyde har for næsen af Engodsag.dk snuppet domænet shoppingmatters.co.uk, som velgørenhedsprojektet ellers havde forventninger om skulle benyttes til lancering af konceptet i England.

-Det er simpelthen forkasteligt, siger en fortørnet Jonathan Løw, den ene halvdel af tokløveret bag Engodsag.dk.

Jonathan Løw har på baggrund af registreringsoplysningerne taget kontakt til registranten af shoppingmatters.co.uk, der ifølge Jonathan Løw har tilbudt at sælge domænet for en pris i niveauet 4-5.000 kroner.

Han mener, at registranten udelukkende har sikret sig domænet for at score nogle hurtige penge på at sælge domænet til Engodsag.dk efter at have læst om Engodsags.dks kommende lancering i England på Computerworld Online i onsdags.

Afviser beskyldninger

Domænet blev nemlig registreret af en Henrik Steen Olsen fra Strandby nord for Frederikshavn mindre end 24 timer efter, at artiklen kunne læses på Computerworld Online.

Selv afviser Henrik Steen Olsen beskyldningerne om bare at være ude på at score den hurtige gevinst.

- Det er ikke tilfældet, og det er ikke mit domænenavn længere, siger han.

Han fortæller, at han har købt domænet på vegne af én, han kender i England. Og det er rigtig nok, at han har diskuteret et prisleje på omkring de 4-5.000 kroner. Men det er ikke for selv at score beløbet, siger han.

- Jeg har sagt, at det nok ligger der omkring. Jeg har ikke den helt nøjagtige pris. Det er bare sådan cirka, hvad jeg skyder på, det ville koste, siger Henrik Steen Olsen.

Formål ukendt

Henrik Steen Olsen hjælper en gang i mellem med at registrere domænenavne for andre, oplyser han. Han ved ikke præcist, hvad hans bekendte skal bruge adressen til.

- Han skulle bruge et domænenavn til en portal, og så har jeg sikret det til ham. Jeg ved ikke helt præcist, hvad det er for en portal, siger Henrik Steen Olsen.

Han ønsker ikke at oplyse, hvem hans bekendte er, som han har oprettet domænet shoppingmatters.co.uk for.

Lige så blankt som Henrik Steen Olsen afviser beskyldningerne, afviser Jonathan Løw, at det kan komme på tale at betale for at få domænet.

- Vi går til en advokat, siger Jonathan Løw.

Dels har Engodsag.dk begrænsede ressourcer, dels ligger der principielle grund bag, anfører Jonathan Løw.

- Jeg synes i forvejen, det er forkasteligt, når privatpersoner registrerer firmanavne og forsøger på at tjene på dem, siger Jonathan Løw.

Ifølge Jonathan Løw ville der i givet fald være tale om, at Engodsag.dk skulle punge ud af de penge, som ellers ville gå til hjælpeorganisationerne. Det vil han ikke være med til.

Siden lanceringen i Danmark i september har Engodsag.dk tjent mellem 200.000 og 250.000 kroner hjem til velgørenhed.

Fejl hos webbureau

At det overhovedet kunne lade sig gøre at tage domænet for næsen af Engodsag.dk, skyldes ifølge Jonathan Løw en fejl hos det webbureau, som Engodsag.dk har benyttet.

Engodsag.dk har i forvejen sikret sig domænenavnene shopping-matters.co.uk, shopping-matters.com og shoppingmatters.com.

Men ordren på varianten shoppingmatters.co.uk uden bindestreg og .co.uk i enden er ved en fejltagelse kommet i kø i stedet for at blive ekspederet.

Konceptet for Engodsag.dk er strikket sådan sammen, at Engodsag.dk linker til forretninger, der giver en angivet procentdel af brugerens køb til en hjælpeorganisation efter forbrugerens valg.

De to stiftere, Jonathan Løw og Mads Ellegaard har i to år arbejdet uden løn på at få projektet op at stå.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere