Nedtur for dansk scanner-producent

Danske Contex, der regnes for nummer et i verden på markedet for storscannere og de seneste år har høstet anerkendelse for buldrende gode resultater, har vendt vækstpilen nedad. Men kun for et enkelt år. Contex vil være tilbage i sporet i 2005, mener økonomidirektøren.

Danske Contex, der regnes for verdens største producent af scannere i stor størrelse, har efter et par år på stor klinge mistet kadencen.

I to år har Contex buldret ellers frem med vækst på først 25 procent og dernæst 42 procent i omsætningen - pPræstationer, der var medvirkende til, at Contex de seneste to år har høstet hæder og ære i kategorien industriel hardware ved Computerworlds årlige Top 100-kåring.

I 2003 blev det til en tredjeplads og året efter en førsteplads.

Men er høj vækst er nu afløst af et dyk. Salget er i 2004-regnskabet faldet 12 procent.

OEM-kunderne svigter

Ifølge økonomidirektør Tom Bak er det OEM-kunderne, der har svigtet i ordreindgang i 2004. Hvorfor ved man ikke med sikkerhed hos Contex.

OEM-kunderne køber scannerne og bygger ind i egne produkter med eget navn, og de fortæller ikke vidt og bredt om strategi. De afgiver stort set bare deres ordrer.

- Vi kan kun gætte. Vi ved, at de havde forkøbt sig på et tidspunkt og havde opbygget store lagre, som de skulle have nedbragt, siger Tom Bak.

Contex A/S Årsregnskab
Millioner kroner20042003
Omsætning275,1311,3
Resultat af primær drift (EBIT)53,399,7
Resultat før skat 53,083,5
Resultat39,563,4
Egenkapital84,6100,3
Antal ansatte180187
Det er den mest sandsynlige forklaring, påpeger økonomidirektøren.

Dollarfald rammer indtjening

Faldet i omsætningen står helt tilbage for endnu større fald i indtjeningen.

Resultatet af den primære drift er faldet 47 procent og resultatet før skat med 37 procent. Begge står dog stadig med fede sorte typer.

Contex har en indtjening, som mange andre hardware-producenter helt sikker ville misunde den danske hardware-producent, og det er da heller ikke evnen til at tjene penge, der koster på bundlinjen, mener økonomidirektøren.

- Kunne man have haft samme dollarkurs i 2004 som i 2003, så havde de to regnskaber i samme år lignet hinanden utroligt meget, siger Tom Bak.

Contex afregner langt størstedelen af salget i amerikanske dollar, men omkostningerne afregnes i danske kroner.

- Omsætningen har været en lille smule faldende, men bundlinjen har mest blødt på grund af dollarens udvikling, siger Tom Bak.

Økonomidirektøren ser positivt på at Contex igen i 2005 er tilbage i et spor, der mere ligner de forrige år.

- Vi opfatter det her som lidt periodeforskydning. OEM-kunderne er på vej tilbage, så vi fortsætter med fuld fart frem, siger økonomidirektør Tom Bak.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere