Appelret afviser Microsofts milliard-bod

En appelret har underkendt en amerikansk domstols beslutning om, at Microsoft skal betale mere end tre milliarder kroner for at bryde et web-patent i en sag anlagt af Eolas Technologies. Sagen skal nu gå om, og Microsoft kalder det en klar sejr for internetbrugere verden over.

Microsoft vandt onsdag et stort slag i konflikten om patenter på plug-ins i webbrowsere.

Her afviste em amerikansk appelret en tidligere dom, hvor Microsoft blev dømt til at betale mere end tre milliarder kroner for i Internet Explorer at bryde et patent fra firmaet Eolas Technologies.

Appelretten sætter et stort spørgsmålstegn ved patentets gyldighed, og Microsoft får nu en ny mulighed for at bevise det ved distriktsdomstolen.

Omdrejningspunktet er en browser med navnet Viola, som en privat softwareudvikler var klar med, før Eolas søgte om sit patent.

Browseren kan gøre Eolas' patent ugyldigt, men distriktsdomstolen tillod ikke Microsoft at fremføre Viola-browseren i retten. Det får selskabet nu lov til.

Microsoft kalder kendelsen for en "stor sejr" for både softwareselskabet selv og internetbrugere verden over.

Omvendt siger en advokat, der repræsenterer Eolas, at han også ser kendelsen som en sejr, fordi appelretten har anerkendt både erstatningens størrelse og det faktum, at Microsoft har brudt patentet.

Sagen opstod i 1999, da Eolas sagsøgte Microsoft. Firmaet udspringer af University of California, som senere meldte sig ind i sagen.

Den patenterede teknologi gør det muligt at indlejre interaktivt indhold i et websted.

En domstol i Illinois dømte i 2003 Microsoft til at betale 3,4 milliarder kroner i erstatning for at have brudt patentet, og det er den kendelse, som nu er afvist indtil videre.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere