Superbredbånd til elkunder i Randers

Energi Randers melder sig i rækken af energiselskaber, som er klar til at tilbyde superbredbånd til både virksomheder og private husstande. Selskabet gider ikke vente på fiberforbindelser til hvert enkelt hjem og tilbyder i stedet 16 megabit-forbindelser via TDC's rå kobber.

Endnu et energiselskab er nu klar med en overgangsløsning til danske bredbåndskunder, mens de fortsat venter på at få lagt optiske fiberkabler helt ud til det enkelte hjem.

Energi Randers er fra 1. april klar med forbindelser med en hastighed på op mod 16 megabit i sekundet til omkring 45.000 husstande i Randers og Hobro.

Selskabet lægger ikke fiberkabler helt ud til slutbrugeren, men har i samarbejde med Updata Danmark nøjedes med at skabe en fiberforbindelse fra Randers til Hobro samt forbindelse fra nogle få telefoncentraler til kraftvarmeværket i Randers.

Bruger TDC's net

Fra telefoncentralen til den enkelte kunde benyttes TDC's kobbernet, og det er ifølge samarbejdspartneren Updata afgørende, fordi man hurtigt får skabt et kundeforhold.

- Du ser de store udmeldinger om fiber-til-hjemmet, men der er ingen forretning i at vente otte år med at komme ud til kunderne. Hovedtemaet er, at vi kan tilbyde at komme ud og få fat i kunden her og nu, siger direktør Henrik Hildebrandt.

Ifølge ham er hastigheden altså afgørende i mere end forstand i kampen om fremtidens danske bredbåndskunder.

Updata har i forvejen leveret net-infrastruktur til en række danske kommuner og amter.

Selskabets koncept er dog ved at vinde gehør hos de danske energiselskaber, hvor Energi Randers, Energi Danmark og Elro nu er blandt kunderne.

I forhandlinger

Ifølge Henrik Hildebrandt forhandler Updata for tiden med flere selskaber om at samarbejde om samme koncept, hvor TDC's rå kobber benyttes til at levere signalet den sidste vej ud til kunden.

I Randers og Hobro bruges teknologierne G.SHDSL og ADSL2+ til at levere internetforbindelsen, som koster fra 299 kroner for 512 kilobit i sekundet til 899 kroner for 16 megabit i sekundet. Sidstnævnte er primært tiltænkt virksomheder.

Kunderne får også mulighed for at ringe via bredbåndsforbindelsen og se tv. Updata har fundet indholdsleverandørerne, men mangler at sætte de sidste underskrifter på kontrakterne.

Pengene tjenes hjem

Updatas håb er nu, at de kan overbevise andre energiselskaber om fornuften i at investere i en overgangsløsning, mens de lægger fiberkabler ud til den enkelte kunde.

- Vil man lave en fiber-til-hjemmet-løsning, og det tager mere end et år, så kan det betale sig at lave en overgangsteknologi. Det gode ved en overgangsteknologi er, at du her og nu får fat i kunderne, som kan være medfinansierende, siger Henrik Hildebrandt.

Ifølge ham ligger det i forretningsplanen, at Energi Randers allerede vil have tjent sin investering hjem inden for et år. Selv forventer Updata en omsætning på mere end 150 millioner kroner i regnskabsåret 2004/05.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere