Antispam-teknologi skal bekæmpe AIDS

To Microsoft-forskere arbejder på at bruge den teknologi, der bekæmper spam i e-mails, til at fokusere på en helt anden fjende, nemlig HIV - forløberen for AIDS. Antispam-teknologien skal bruges til at finde mønstre og bedre forstå HIV's mutationer.

Forskere arbejder på at tage antispam-teknologi i brug til at bekæmpe den langt mere alvorlige og dødelige fjende HIV, som er forløberen for AIDS.

To Microsoft-forskere, David Heckerman og Nebojsa Jojic, er en del af et hold, som på en AIDS-konference præsenterede, hvordan de bruger softwareprogrammer til at opdage mønstre i genetiske mutationer i HIV.

Microsoft bruger i forvejen komplekse værktøjer til at søge gennem massive mængder af e-mails i mail-programmet Outlook og mail-tjenesten Hotmail for at bekæmpe uønskede reklame-mails, spam.

Fordi spammere hele tiden ændrer deres beskeder og staver ord anderledes for at slippe igennem de automatiske filtre, er spam-eftersøgningen nødt til at udvikle sig dynamisk og fleksibelt.

Ideen hos Microsoft-forskerne og de medicinske forskere er, at den software, som kæder ordet "VIAGRA" sammen med "V1AGXA" også kan bruges til at spore ændringer i HIV.

Hvis forskerne kan finde stabile sekvenser, som genfindes i flere HIV-stammer, kan de også lettere udvikle vacciner, som er målrettet mod de områder.

Ifølge den administrerende direktør for et australsk hospital gør Microsofts teknologi det 10 gange hurtigere for forskningsholdet at søge igennem patientdata i forhold til tidligere metoder.

Forskerne forventer at offentliggøre deres resultater senere i år, og de er optimistiske i troen på, at metoden også kan bruges mod hepatitis C (smitsom leverbetændelse) og andre muterende vira.

Forskere fra IBM gik sidste år den modsatte vej, da de opdagede, at en computeralgoritme, som normalt bruges i DNA-forskningen, også kan bruges til at bekæmpe spam.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere