DR og TDC sælger musik via netradio

Teleselskabet TDC har indgået et samarbejde med DR om, at public service-kanalen skal sælge netmusik for TDC via DR's populære netradio. Branchen jubler, og DR forventer et øget salg af netmusik.

Fra 1. maj vil lytterne af DR's netradio have mulighed for at tage dankortet frem og købe den musik, de lytter til.

Det sker gennem et nyt samarbejde mellem DR og TDC, som i forvejen har en musikbutik på nettet baseret på den danske musikinfrastruktur Phonofile.

DR Netradio har mere end 400.000 unikke brugere hver måned, og de vil fremover få muligheden for at klikke sig videre til TDC, når de lytter til et interessant nummer.

Vil øge salget

Hos DR forventer konstitueret generaldirektør Lars Vesterløkke, at det vil øge salget af dansk musik, selvom det ikke direkte er DR's formål med samarbejdet.

- Vores interesse er ikke at øge salget. Vores interesse er blot, at danskerne får samme mulighed for at vælge dansk musik som udenlandske. Danskerne skal have den mulighed, de har, når de hører udenlandsk netradio, siger han.

I første omgang har DR valgt at indgå et et-årigt samarbejde med TDC, selvom teleselskabet blot er en af flere aktører på det danske marked for salg af digital musik over nettet.

- Vi mener, det er vigtigt for danske musikliv, at man også kan købe dansk musik. Vi mener, det er en del af en kulturstøtten. Folk kan vælge at gå videre til TDC's netbutik, og det er den mulighed, vi har i første omgang, fortæller Lars Vesterløkke.

Plads til andre

Samarbejdet med TDC er et et-årigt udviklingsprojekt, og efter det kan de andre spillere på markedet også være med ifølge DR's konstituerede generaldirektør.

Han afviser samtidig, at DR som public service-kanal blander sig unødvendigt i kommercielle interesser ved at henvise til salg af musik.

- Det er ikke hos os, man køber. Det har altid været sådan, at hitlister har haft indflydelse på salget, og nu foregår det bare på en anden måde. Hvis ikke vi giver den mulighed, så stiller vi danske musikere ringere, siger Lars Vesterløkke.

Også den danske pladebranches organisation, IFPI, er med i projektet, og her er formand Michael Ritto glad for samarbejdet, fordi det ifølge ham kan være med til at komme ulovlig musikkopiering til livs.

Samarbejdet mellem TDC og DR bliver en del af Crossroads Copenhagen, hvor offentlige og private virksomheder er gået sammen om at udvikle teknologi-, kultur- og medieområdet i Ørestaden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere