Microsoft udskifter 14,1 mio. Xbox-kabler

Elektroniske komponentfejl får nu Microsoft til at udskifte strømkablerne på i alt 14,1 millioner Xbox-konsoller på verdensplan. Udskiftningen kommer efter 30 tilfælde, hvor personer eller ting er kommet til skade på grund af fejl. Også Danmark rammes.

Microsoft er klar til at sætte gang i en omfattende udskiftning af strømkabler til spilkonsollen Xbox, oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

På verdensplan skal i alt 14,1 millioner brugere af konsollen nu i gang med at undersøge, om de hører til den gruppe, der skal på nettet og bestille et nyt strømkabel.

Da der kun er solgt i alt omkring 20 millioner Xbox-konsoller, berører udskiftningen derfor hovedparten af brugerne.

Udskiftningen kommer efter 30 tilfælde af skader på personer og ting forårsaget af elektroniske komponentfejl.

I syv tilfælde har der været mindre forbrændinger på hånden, i 23 tilfælde har kunder indberettet røgskader eller skader på tæpper.

Microsoft nedtoner selv den massive udskiftning, og ifølge selskabet har færre end en ud af 10.000 konsoller været udsat for fejl.

- Der er tale om en forebyggende foranstaltning, som vi har valgt at træffe, selv om disse episoder er yderst sjældne forekommende, udtaler Robbie Bach fra Microsoft.

Ifølge Peter Svanfelt, der er nordisk direktør for Microsofts afdeling for underholdning i hjemmet, har der ikke været indberetninger om fejl i Danmark eller Norden.

Alligevel tager Microsoft det omfattende skridt.

- Målsætningen er, at samtlige vores brugere skifter kablet ud, men det er helt frivilligt. Vi anbefaler, at kunderne tager det her initiativ for sikkerhedens skyld, siger han.

Microsoft opfordrer derfor kunder med de fejlramte strømkabler til klikke sig ind på xbox.com og bestille et nyt strømkabel, som vil ankomme to til fire uger efter bestillingen.

I Europa er det nødvendigt at udskifte strømkabler i alle Xbox-konsoller produceret før 13. januar 2004, mens skæringsdatoen uden for Europa er 23. oktober 2003.

Udskiftningen kommer netop, som rygter i branchen siger, at Microsoft allerede til oktober eller november vil være klar med opfølgeren, Xbox 2, hvilket er tidligere end ventet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere