Tele2 købte dansk Tiscali på nedtur

Det var et Tiscali med faldende dansk omsætning, der for få uger siden blev købt af svenske Tele2 for 154 millioner kroner. Selv går det bedre for Tele2 i Danmark, men selskabet er alligevel ved at planlægge en fyringsrunde oven på Tiscali-købet.

Da Tele2 for få uger siden købte Tiscali i Danmark, var det efter et år med stærkt faldende omsætning.

Af Tele2's koncernregnskab fremgår det, at Tiscali omsatte for knap 164 millioner kroner i 2004. Salget lød på 199 millioner kroner i 2003.

Tiscalis administrerende direktør frem til salget, Serge Lupas, vil ikke kommentere tallene direkte, men fortæller, at Tiscali sidste år reducerede omkostningerne med over 30 procent.

- Tiscali har været igennem en hestekur sidste år, hvor vi fokuserede på bundlinjen og fik en sund virksomhed, siger Serge Lupas.

Tele2 sluger Tiscali

Nu bliver Tiscali opslugt af Tele2, der ifølge koncernregnskabet har oplevet fremgang i Danmark i 2004, selvom der ikke sættes tal på hverken omsætning eller overskud.

- Tilvæksten på bredbånd overraskede positivt sidste år, og så begyndte mobildelen at tage fart online, fortæller Niclas Palmstierna, administrerende direktør for Tele2 i Danmark.

Med Tiscali-købet var der tale om, at lillebror overtager storebror, da Tiscali havde 80 ansatte i Danmark, mens Tele2 blot har 51.

Fyringsrunde

For at få gevinst af købet er Tele2 nu ved at kigge på, hvor mange mennesker der skal skæres væk i en kommende fyringsrunde.

- Vi skal sørge for, at vi får det samme omkostningsniveau som i Tele2, og det er klart, at der kommer til at ske reduktioner, siger Niclas Palmstierna.

Han vælger dog at fokusere på de muligheder, han ser for Tele2 i Danmark efter overtagelsen af Tiscali, fordi selskabet bliver mere uafhængigt af TDC med Tiscalis ADSL-infrastruktur, der dækker 65 procent af danske husstande.

- Vi kommer til at stå stærkere som leverandør, og det kommer til at give en masse muligheder i 2005 for vores kunder på både produktsiden og prissiden. Det kan give os mulighed for at kombinere produkter som internet og telefoni, siger Niclas Palmstierna.

Bedre kundeservice

En opgørelse fra firmaet Teleperformance viste for nyligt, at Tele2 har den bedste kundeservice i den danske internetbranche, mens selskabet haltede efter Telmore på mobilmarkedet. Derfor er det de største fokusområder for selskabet i år.

Heriblandt er et mål om hurtigere svartider og bedre svar til kunderne.

På koncernplan gik Tele2's omsætning sidste år frem med 16 procent til godt 35 milliarder danske kroner, men det er primært de nye markeder i Rusland, Baltikum, Centraleuropa og Sydeuropa, der trækker læsset.

I Norden er omsætningen derimod stagneret, og salget steg kun med to procent i fjerde kvartal 2004 i forhold til året før.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere