Sonofon taber 324 mio. trods kundevækst

Nedturen fortsætter for mobilselskabet Sonofon, som i 2004 fik et underskud på 324 millioner kroner. Blandt andet opkøbet af CBB Mobil var med til at sikre 276.000 nye kunder, men den hårde konkurrence koster på bundlinjen hos det norskejede mobilselskab.

En tilstrømning af kunder kunne ikke forhindre et stort milliontab i Sonofon, der i 2004 fik et underskud på 324 millioner kroner. Nettoomsætningen endte på knap 4,4 milliarder kroner.

Store underskud i den danske mobilbranche er ikke usædvanligt, men det rammer hårdt hos Sonofon, der i flere år gik mod strømmen og tjente masser af penge.

Sonofon købte i april discount-selskabet CBB Mobil for 130 millioner kroner, og det har det været med til at øge det samlede kundetal med 276.000 til i alt knap 1,3 millioner kunder.

Problemet for Sonofon er dog, at mobilbranchens vigtigste indikator, ARPU - omsætningen per kunde per måned - fortsætter med at falde, så den i fjerde kvartal lå på 224 kroner.

I tredje kvartal 2003 var Sonofons ARPU på 308 kroner.

Ifølge Sonofon skyldes det store underskud i 2004 dels den hårde konkurrence på det danske mobilmarked, dels omstruktureringer, fordi ejeren Telenor er ved at opbygge en ny nordisk mobilorganisation.

Blandt andet en fyringsrunde i oktober gav engangsomkostninger. Alligevel er Sonofons daglige leder, nordmanden Jan Edvard Thygesen, ikke tilfreds med resultatet.

- Vi er ikke tilfredse med det på nogen som helst måde. Omkostningerne til at skaffe nye kunder og markedsføring har været større, end vi regnede med, siger han.

Han forventer dog, at Sonofon har opnået besparelser, som vil slå igennem på indtjeningen i år.

Underskuddet rammer også den norske ejer, Telenor, der allerede i sidste uge skar to milliarder kroner af værdien på Sonofon. Det bringer de samlede afskrivninger op på 10 milliarder kroner.

Uenighed om strategien for Sonofon fik i januar administrerende direktør Steen Jespersen til at forlade selskabet efter mindre end fire måneder på posten. Jan Edvard Thygesen har overtaget den post midlertidigt og fortæller, at der stadigt går nogle måneder, før en ny chef er på plads.

Sonofon står derfor over flere store udfordringer i den kommende tid. Selskabet skal både en finde en ny topchef og desuden byde på den 3G-licens, som blev tilovers, da Telia købte Orange.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere