Kapow får 38 millioner kroner til vækst

Det danske softwarefirma Kapow har fået en pengeindsprøjtning på 38 millioner kroner fra venturekapital-firmaet Kennet Venture Partners. Pengene skal sikre vækst for web-platformen Robosuite i USA.

Underskudsramte Kapow Technologies har fået endnu et kapitaltilskud, som skal sikre, at det danske softwarefirma har penge i kassen til amerikansk vækst.

Denne gang er det amerikanske Kennet Venture Partners, der har skudt 38 millioner kroner i Kapow, som satser aggressivt på at vokse i USA.

- Vi har efterhånden en betydelig omsætning i USA, men stadig en lile organisation, og den skal vi bygge op. Det vil vi gerne gøre med en amerikansk partner i ryggen, siger bestyrelsesformand Thomas Weilby Knudsen.

Strategiskift i 2001

Han er også administrerende direktør i det danske venturekapital-firma IVS, som er den anden store investor i Kapow og senest indskød seks millioner kroner i sommeren 2004.

Den tredje hovedinvestor er stifter Stefan Andreassen.

Kapow var i begyndelsen en markedsplads, der formidlede salg af brugte biler, både og huse, men det danske selskab skiftede fuldstændigt strategi i 2001 og blev i stedet en softwareleverandør af web-værktøjet Robosuite.

Robosuite kan integrere de data, der kan tilgås fra en web-browser, og kunderne kan derfor bruge softwaren til at integrere it-systemer på en måde, der ifølge selskabet skulle være mere simpel.

Nye underskud

Kapow er vokset voldsomt og har i dag omkring 45 ansatte, men det har kostet på bundlinjen, som i det seneste regnskabsår viste et underskud på 4,3 millioner kroner.

De ambitiøse vækstplaner gør, at de røde tal også fortsætter i de kommende regnskabsår.

- Vi kommer nok til at se Kapow med et mindre underskud i dette regnskabsår og så lidt større næste år. Forhåbentligt ser det bedre ud efter det, siger Thomas Weilby Knudsen.

Optimismen er dog til stede, efter Kapow netop har haft det første kvartal, hvor omsætningen rundede seks millioner kroner.

Selskabet har omkring 70 kunder på verdensplan og samarbejder blandt andre med Bea Systems, IBM og Synkron om at afsætte Robosuite.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere