KMD vil sende it-opgaver til Indien

Den kommunalt ejede it-virksomhed KMD overvejer nu at outsource store konverteringsprojekter til Indien. Administrerende direktør Lars Monrad-Gylling afviser dog, at KMD selv vil etablere virksomhed i eksempelvis Indien.

KMD (Kommunedata) hopper nu også med på den indiske outsourcing-bølge. Administrerende direktør Lars Monrad-Gylling har netop været på besøg i Indien sammen med blandt andet videnskabsminister Helge Sander(V), og KMD-direktøren er ikke kommet tomhændet hjem.

- Vi har set mange spændende virksomheder af varierende kvalitet, kan jeg vel godt sige, men det er klart, at muligheden for at outsource bestemte projekter til Indien eller andre steder er noget, som vi må overveje meget nøje, siger han.

KMD har ikke udpeget bestemte projekter, der skal outsources, men ifølge Lars Monrad-Gylling har man allerede overvejet, hvilke typer af it-projekter, der skal outsources.

- Det vil ikke være en god idé at outsource projekter, der kræver konstant opfølgning og eventuel dialog med brugerne, men der, hvor det drejer sig om én til én konvertering, ser vi store muligheder, siger han.

Billige programmører

Ifølge Lars Monrad-Gylling er det først og fremmest adgangen til billige programmører, der gør det interessant at outsource it-projekter til eksempelvis Indien.

KMD sidder i dag på en stor portefølje af it-systemer, der går lang tid tilbage, men det vil ikke være konverteringer af den slags projekter, som der først vil blive forsøgt gennemført i Indien.

- Når det drejer sig om konvertering af de gamle systemer, vil det være naturligt også at se på, om systemerne kan moderniseres, så her vil det være mere naturligt at gennemføre konverteringen i Danmark, siger Lars Monrad-Gylling.

Egnet projekt

Én ting er Lars Monrad-Gylling dog sikker på efter besøget i Indien: KMD skal ikke selv forsøge sig med etablering af en lokal afdeling.

- Selv om vi er en af de tre til fire største it-virksomheder i Danmark, vil vi ikke have nogen gennemslagskraft i eksempelvis Indien, så der bliver tale om at finde de rigtige samarbejdspartnere lokalt og få dem til at løse opgaven, siger han.

Han forventer dog ikke, at det er noget, der kommer til at ske her og nu.

- Det gælder først og fremmest om at finde et egnet projekt, og når vi kigger vores systemer igennem, så er det klart, at det er noget, som vi vil tage med. Og når et egnet projekt dukker op, vil vi afprøve muligheden, siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere