Sun forundret over open source-rapport

Hos Sun Microsystems undrer man sig over, at Videnskabsministeriets open source-rapport ikke tør tage sine egne resultater alvorligt. Sun finder i øvrigt rapportens syn på open source for antikveret.

Videnskabsminister Helge Sanders (V) nyligt udsendte rapport om brugen af open source kontorprogrammer skaber undren hos en af de store spillere på markedet, Sun Microsystems.

Sun er tæt involveret i kontorpakken Openoffice, fordi den bygger på Suns kontorpakke Staroffice.

? Det er som om, rapporten ikke tør stå ved sine egne resultater, siger europæisk produktmarketingdirektør Peter Lange.

Han henviser til, at rapporten fortæller om besparelser på mellem 10 og godt 50 procent i de organisationer, der har implementeret Openoffice.

I de to institutioner, der har indført Microsoft Office, har den ene et merforbrug på fire procent og den anden en besparelse på 20 procent.

Antikveret forestilling

? Alligevel er konklusionen i rapporten, at det udelukkende er licensudgifterne på mellem tre og fire procent, som man sparer ved at vælge Openoffice, siger han.

Peter Lange undrer sig også over den forestilling om open source miljøet, som rapporten giver udtryk for.

? I rapporten hedder det, at open source produkter er noget, der bliver udviklet i et netværk af interesserede og ikke i et professionelt udviklingsmiljø hos en etableret leverandør på markedet, og det er direkte forkert, siger Peter Lange.

Han påpeger, at store firmaer i dag er voldsomme bidragsydere til open source og openoffice.org, og det er i høj grad et professionelt udviklingsmiljø.

- Så man skal ikke nedgøre det og betegne det som venstrehånds- eller amatørarbejde, siger Peter Lange, der peger på, at det er en valgt strategi fra de store it-producenter at levere open source.

Gammel diskussion

Open source-rapporten er udarbejdet af Devoteam Fischer & Lorenz, og projektchef Peter Høygaard afviser, at den prøver at viderebringe et antikveret syn på open source.

? Der er tale om, at vi refererer til den diskussion, der var tilbage i 2002, hvor Teknologirådet udsendte en rapport om open source. Det er rigtigt, at der siden er sket en professionalisering af hele open source-miljøet, siger han.

Peter Høygaard melder også hus forbi, når det gælder om ikke at bruge undersøgelsens resultater i konklusionen.

? Vi har alene set på, om organisationerne har høstet de potentielle besparelser i brugerorganisationen, og det er der ingen af dem, der har gjort. Derfor gør vi også opmærksom på i konklusionen, at selv noget så enkelt som en udskiftning af en kontorpakke kan indeholde betydelige besparelser - uanset om det er open source eller Microsoft. Men det kræver, at projektet er organisatorisk forankret i topledelsen, hvis besparelsen skal opnås, siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere