TDC-køb forgylder Netdesign-ansatte

TDC's køb af den danske systemintegrator Netdesign forgylder knap 70 ansatte, som sad på hovedparten af aktierne. Størst udbytte bliver der til de to stiftere, Bent Balsby og Jørgen Kragbøll, som til sammen får mere end 100 millioner kroner ud af handlen.

De ansatte i Farum-selskabet Netdesign bliver rigt belønnet for den satsning, de tog i 2000, da de var med til at finansiere et tilbagekøb af selskabet fra it-koncernen Tietoenator.

Dengang lagde knap 40 medarbejdere i gennemsnit 550.000 kroner på bordet. De står i dag til at blive millionærer efter, at TDC har købt Netdesign for samlet set 350 millioner kroner.

I alt havde op mod 70 ansatte større eller mindre aktieposter i Netdesign.

Direktører scorer

Størst gevinst er der dog til direktionen, der består af Bent Balsby og Jørgen Kragbøll, to af de fire oprindelige stiftere af selskabet. De får i alt knap 150 millioner kroner ud af købet, selvom nettogevinsten dog bliver noget lavere.

Administrerende direktør Bent Balsby er specielt glad for, at der nu er skabt sikkerhed for de medarbejdere, som har investeret deres private sparekroner i virksomheden.

- De har taget en reel medrisiko, og de har bestemt fortjent hver en krone, for de har både vist selskabet og ledelsen tillid, og de har selv haft troen på det, siger Bent Balsby.

Ejerskabet i Netdesign

- Knap 70 ansatte ejede en tredjedel af aktierne i selskabet.

- Direktionen Jørgen Kragbøll og Bent Balsby, to af de fire oprindelige stiftere, ejede tilsammen 42 procent af aktierne.

- Endelig ejede Finansieringsselskabet for Industri og Handel (FIH) 25 procent af aktierne.

Han var sammen med Jørgen Kragbøll, Lene Madsen og Erik Frederiksen med til at stifte Netdesign i 1988.

Solgt for anden gang

I 1993 købte de selskabet JPSL Teknik ud, så de selv sad med alle aktierne, da it-selskabet Enator i 1999 kom med et fristende tilbud og efterfølgende købte Netdesign.

Det holdt dog kun i kort tid, for Enator fusionerede med Tieto og ændrede sin strategi. Fusionen førte til, at Netdesign i 2000 blev solgt tilbage til de oprindelige ejere for omkring 100 millioner kroner.

Det var i den forbindelse, at Bent Balsby og Jørgen Kragbøll fik hjælp fra dels medarbejderne, dels Finansieringsselskabet for Industri og Handel (FIH), som i juni blev solgt til islandske Kaupthing Bank.

De får nu fuld gevinst af deres villighed til at hjælpe med finansieringen.

Fair pris

Selve prisen på 350 millioner kroner får dog ikke teleanalytiker Torben Rune til at juble, selv om han ser det som et meget fornuftigt køb fra TDC.

- Det lyder i mine ører som om, TDC har fået selskabet ganske billigt. Jeg ville have vurderet, at selskabet måske var det dobbelte værd, men der kan være andre parametre, der er lagt til grund for salget, siger han.

Netdesigns Bent Balsby fortæller, at TDC kom med det højeste bud på selskabet i den budrunde, der har fundet sted, men erkender, at det ikke ligger i den højeste ende af skalaen.

- Jeg synes, vi har opnået en fair pris. Vi er ikke ovenud lykkelige for prisniveauet, men føler nok, at vi har fundet hinanden på et fair niveau, siger Bent Balsby.

Netdesign begyndte salgsprocessen i april, og selskabet oplyser, at forhandlingerne med TDC har stået på gennem et stykke tid.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere