DK Hostmaster vil hindre lukning af websites

Fra 2005 bliver det muligt at betale 40 kroner ekstra for at få DK Hostmaster til at holde bedre styr på sit domænenavn og hindre lukning på grund af, at regninger bliver glemt. Det bliver også muligt at betale for fem år ad gangen. Målet er færre tabte domænenavne på grund af glemsomhed eller flytninger.

En række nye tilbud fra DK Hostmaster skal fra 1. januar hindre, at både virksomheder og private får deres hjemmesider suspenderet, fordi de glemmer at betale det årlige gebyr.

DK Hostmaster står for administrationen af domænenavne på internettet i Danmark, og det vil fremover blive muligt at betale et gebyr på 40 kroner per domæne for at få ekstra sikkerhed - en slags VIP-domæne.

Den ekstra sikkerhed består i, at DK Hostmaster selv indhenter nye adresser fra det centrale personregister, CPR, eller virksomhedsregistreret, CVR. Hvis betalingen alligevel glipper, sender DK Hostmaster et anbefalet brev.

Det bliver samtidigt muligt at betale for sine domæner for fem år ad gangen.

Ibm.dk suspenderet

Ambitionen er at undgå forglemmelser som eksempelvis i 2002, hvor IBM fik adressen ibm.dk suspenderet.

- Vi må erkende, at der er domæner, der bliver suspenderet, simpelthen fordi fakturaer bliver væk eller folk er flyttet. Om der er behov for tjenesten, må tiden vise, siger Per Kølle, administrerende direktør for DK Hostmaster.

De nye regler offentliggøres i morgen på DK Hostmasters hjemmeside og kommer efter en høring, der sluttede i begyndelsen af november.

Det er primært på grund af efterspørgsel fra danske virksomheder, at den ekstra sikkerhed indføres.

Lavere domænepriser

DK Hostmaster har samtidig med de nye regler sænket årsgebyret for et domænenavn fra 60 til 50 kroner eksklusive moms, fordi målet er at være non-profit og egenkapitalen efterhånden har rundet de fire millioner kroner.

- Vi har jo opbygget et administrativt apparat, som gør, at vi kan håndtere de mange domænenavne væsentligt mere effektivt per styk, end vi kunne for to år siden, siger Per Kølle.

Det har også haft effekt, at der har været en stor indtjening på domænenavne med æ, ø og å, som blev frigivet i foråret.

På længere sigt er det planen, at prisen for at have et dansk domænenavn skal endnu længere ned.

- Det ligger klart i kortene, at der formentlig i løbet et år eller halvandet vil blive basis for at prisen går yderligere ned. Men det er svært for os at vurdere lige nu, for vi skal først se gennemslaget af de nye tilbud, siger Per Kølle.

Ny lovgivning

Han byder i øvrigt den kommende lov om domænenavne, som fremsættes i det nye år, velkommen. Det bliver første gang, at uddelingen og administrationen af domænenavne får et lovmæssigt grundlag.

Et ekspertudvalgs udkast til lovforslaget betyder, at den kommende administrator af domænenavne skal findes via et udbud, ligesom det bliver muligt at kræve hamstrede domænenavne tilbage.

DK Hostmaster har 21 ansatte og fik sidste år et overskud på 2,6 millioner kroner ud af en omsætning på godt 26 millioner kroner.

Relevante links

De nye regler fra Dansk Internet Forum (DIFO) (PDF)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere