Teleopkøb koster 7.000 arbejdspladser

USA's største mobilselskab, Cingular, planlægger at skære omkring 7.000 jobs, når selskabet skal integreres med opkøbte AT&T Wireless. Cingular kæmper hårdt med effektiviseringer, efter at have betalt en svimlende sum på 230 milliarder kroner for AT&T Wireless.

Omkring 10 procent af arbejdsstyrken hos USA's største mobilselskab, Cingular, skal skæres bort, efter at selskabet i denne måned overtog AT&T Wireless i en giganthandel til en værdi af 230 milliarder kroner.

Det betyder omkring 7.000 færre arbejdspladser i takt med, at de to selskaber integreres, skriver Financial Times.

Cingular er et joint venture mellem Bell South og den tidligere TDC-ejer SBC Communications, mens AT&T Wireless blev løsrevet fra moderselskabet AT&T i 2001.

Nedskæringerne i det fusionerede selskab kommer ikke som nogen overraskelse, for det står klart, at der er brug for effektiviseringer, hvis der skal tjenes penge på selskabets i alt 47 millioner kunder.

Fyringerne kommer hovedsagelig til at ramme administration og kommer til at finde sted over de næste 12 til 18 måneder.

Cingular har tidligere oplyst, at omkostningerne ved at integrere AT&T Wireless i de første par år kommer til at overstige besparelserne ved sammenlægningen.

Det overordnede mål er at spare knap 12 milliarder kroner, inden 2007 er omme.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere