Torsdagens aviser om it

Salgslystne Columbus IT presset af milliontab. Dynamic Systems køber sig fri. FDB vil lave eget Dankort. Saxo Bank fordobler overskuddet. Danske fysikere bag kvantehukommelse. Berlingske køber webguiden Alt om København.

Salgslystne Columbus IT presset af milliontab

Børsnoterede Columbus IT har ikke fået et reelt driftsoverskud siden 1999, hvis man ser bort fra frasalg af aktiviteter og datterselskaber. Tværtimod har it-selskabet siden 2001 haft et samlet driftsunderskud på 100 millioner kroner. Det viser interne papirer, som angiveligt har fået interesserede købere af selskabet til at stramme kravene. Columbus IT Partner viste selv de rensede tal i sidste uge, selvom det kun var i grafisk form. "Vi har forsøgt at tage alle engangsindtægter ud, og dermed har vi et billede af en sammenlignelig ordinær drift," siger Carsten Dilling, administrerende direktør i Columbus IT Partner, hvis hovedforretning er salg og implementering af økonomisystemer. (Børsen)

Dynamic Systems køber sig fri

Århus-firmaet Dynamic Systems, der udvikler og sælger systemer til indholdsstyring på nettet (CMS), har købt den sydvestjyske fabrikant Ole Flensted ud af firmaet. Ole Flensted gik ind som investor i firmaet i 2000, efter 29-årige Christian Beer og Nicolai Pedersen havde stiftet det året før. Ole Flensted fungerede som såkaldt business angel, hvor han udover kapital også bidrog med viden og ekspertise. I bestyrelsen afløses han af Hans-Christian Brahe fra it-virksomheden Targit. Dynamic Systems forventer et stigende overskud i 2004/05 i forhold til året før, hvor det lød på 2,2 millioner kroner. (Børsen)

FDB vil lave eget Dankort

FDB planlægger at lancere sit eget betalingskort, så de 1,6 millioner medlemmer kan spare de 50 øre, som de fra nytår skal betale, hver gang de bruger dankortet. Planen skyldes en beslutning fra Konkurrencestyrelsen, som betyder, at butikker gerne må gøre egne betalingskort gebyrfri, hvis de ikke bruger chip og pengene ikke trækkes direkte fra kundens bankkonto. "Som verden ser ud nu, regner vi med, at kortet kan gå i luften i begyndelsen af 2007," siger Paul Mollerup, administrerende direktør i FDB. Dansk Supermarked hilser FDB's kort velkommen, men går ikke selv med samme planer. Bankernes organisation, Finansrådet, og Forbrugerrådet er dog mindre begejstrede. (Børsen)

Saxo Bank fordobler overskuddet

Danske Saxo Bank, der har udviklet sit eget it-system til banker verden over, regner med at fordoble overskuddet til mere end 124 millioner kroner i indeværende regnskabsår. Der handles valuta via bankens systemer til 18 milliarder kroner om dagen, mens der handles aktier til 400 millioner kroner. Blandt kunderne er E-Trade i Storbritannien, Danmark, Sverige, Tyskland og Hong Kong. (Børsen)

Danske fysikere bag kvantehukommelse

Fysikere på Niels Bohr Instituttet i København har vist, at det er muligt at overføre informationerne i en meget svag lysbølge til en bunke atomer. Det kan vise sig at få stor betydning for fremtidens computere og internet, hvor hastighederne på overførsel af information stiger væsentligt. "Det, vi har gjort, er at skabe en helt ny slags hukommelse, der tilføjer væsentligt mindre støj, end det er tilladt med nogen af de konventionelle eller klassiske tilgange til hukommelse," siger den amerikansk-russiske professor Eugene Polzik. Næste skridt bliver at prøve at overføre informationens atomare tilstand tilbage til en lysbølge. (Berlingske Tidende, Jyllands-Posten)

Berlingske køber webguiden Alt om København

Berlingske Tidende har købt webguiden Alt om København (AOK) af Metropol Online, som også hører til Berlingske-familien. AOK fortsætter som selvstændig redaktion, men skal også levere en fast kultursektion til Berlingske Tidende hver fredag under navnet AOK.dk. AOK fik sidste et overskud på en million kroner ud af en omsætning på 12,2 millioner kroner på at informere om hovedstadens kulturtilbud og har hver uge 280.000 unikke brugere på sit website. (Børsen, Berlingske Tidende)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere