Danske ADSL-priser topper i Europa

Priserne på hurtige internetforbindelser er markant højere i Danmark end i flertallet af de lande, som Danmark ofte sammenlignes med. Til gengæld er ADSL mest udbredt i Danmark. Videnskabsminister Helge Sander (V) har kig på de høje priser.

Danskerne skal have den store pengepung frem, når de vil have hurtigt internet i form af ADSL- og kabel-forbindelser, viser en sammenligning mellem 13 europæiske lande.

Undersøgelsen er bestilt af videnskabsminister Helge Sander (V) og kommer få uger efter, at en undersøgelse fra de nordiske konkurrencemyndigheder viste samme tendens.

Danmark er i undersøgelsen blandt de dyreste lande og er kun overgået af Luxembourg, Norge og Island.

Danmark til dumpeplads

Danmark ligger konsekvent i den prismæssige top uanset om der måles på forbindelser med en hastighed på 512 kilobit i sekundet, to megabit i sekundet eller fire megabit i sekundet.

En samlet vurdering ville derfor sende Danmark tæt på en dumpe-plads.

- Den benchmark, der er gennemført, viser, at vi er blandt de dyreste lande. Nu sender vi rapporten i høring for at få input til årsagerne til, hvorfor vi er dyrere i Danmark, siger kontorchef Jette Plenge Jakobsen fra IT- og Telestyrelsen.

Som eksempel viser undersøgelsen, at en internetforbindelse med en hastighed på 512 kilobit i sekundet i gennemsnit koster 368 kroner i Danmark, mens prisen er 185 kroner i Holland.

ADSL mest udbredt

De høje priser holder dog ikke danskerne fra at investere i ADSL. Tidligere undersøgelser har vist, at Danmark er blandt de lande i verden, hvor ADSL er mest udbredt, kun overgået af Hong Kong og Sydkorea.

Ved udgangen af juni var der 562.000 ADSL-forbindelser og en kvart million kabelmodem-abonnementer i Danmark.

Den nye undersøgelse blev bestilt af videnskabsminister Helge Sander (V) i april, efter at en sammenligning fra Danmarks Statistik viste, at danskerne betaler dyrt for bredbåndsinternet.

Når høringen er overstået, vil IT- og Telestyrelsen i løbet af december supplere prissammenligningen med en redegørelse og sende den samlede analyse til Helge Sander.

Undersøgelsen er udarbejdet af Andersen Advisory Group.

Relevante links

Første udkast til IT- og Telestyrelsens sammenligning af europæiske bredbåndspriser




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere