Slingrekurs koster dyrt for mobilselskabet 3

Det bliver dyrt for mobilselskabet 3, hvis selskabet må opgive at binde kunderne i 12 måneder som følge af et påbud fra IT- og Telestyrelsen. Mobilselskabet har i løbet af kort tid nemlig solgt tusindvis af mobiltelefoner med 400 kroners ekstra rabat.

Mobilselskabet 3 var hurtigt ude, da det for knap to måneder siden fik lov af Konkurrencestyrelsen til at binde nye kunder til deres 3G-mobiltelefon i 12 måneder.

Prisen på 3's topmodel, en 3G-mobiltelefon fra fabrikanten LG, blev straks sat ned fra 999 til 599 kroner og er siden blevet langet over disken tusindvis af gange.

- Det har selvfølgelig haft en betydning for os. Vi har haft et meget stort salg, fortæller kommunikationschef Mika Bildsøe Lassen.

Dyre tilskud

Det risikerer nu at ramme mobilselskabet på pengepungen, fordi det har fået påbudt fra IT- og Telestyrelsen at droppe de 12 måneders binding og ændre de kontrakter, der allerede er indgået.

De ekstra tilskud til mobiltelefonerne - som koster mere end 4.000 kroner fra ny - bliver mobilselskabet altså nødt til at betale af egen lomme.

- Det er vigtigt for os, at kunderne ikke bliver stillet dårligere i den her situation. Men vi har ikke vurderet, hvad det her vil koste os, siger Mika Bildsøe Lassen.

Hun ønsker ikke at fortælle præcist hvor mange telefoner, selskabet har solgt i den mellemliggende periode.

Usikker regulering

Teleanalytiker John Strand har tidligere udtalt sig kritisk om myndighedernes slingrekurs i sagen, og han er også meget negativ over den seneste udvikling.

- 3 har med stor sandsynlighed allerede lavet en julekampagne, og den kan de nu smide i skraldespanden. Jeg vil slet ikke tænke på konsekvenserne, siger John Strand.

Han mener, at sagen om 12 måneders binding kun er at af mange eksempler på usikkerheden om, hvem der regulerer telemarkedet i Danmark.

Med bindingsperioderne har Konkurrencestyrelsen været på banen. Opstillingen af 3G-mobilmaster var kommunerne inde over, mens Forbrugerombudsmanden kom med en foreløbig afgørelse om Sonofons Bytmobil-koncept.

Endelig er der Tetra-området, hvor det offentlige uddelte licenserne til et mobilnetværk til beredskabet, men endnu ikke har besluttet, om staten selv vil bruge det.

Behandlet som en fodbold

- Nu bliver de it- og telepolitiske ordførere nødt til at sætte sig ned og finde en helhedsløsning for telebranchen. Man kan ikke have en branche, der omsætter for så mange milliarder kroner og beskæftiger så mange mennesker og så behandle den som en fodbold, siger John Strand.

Hos mobilselskabet 3 er man selvsagt også fortvivlet over myndighedernes slingrekurs.

- Vi har købt en licens for knap en milliard kroner i Danmark og har siden investeret væsentligt, sidste år 1,7 milliarder kroner. Vi ønsker at arbejde inden for rammerne, men det er svært, når det er usikkert, hvem der sætter rammerne, og det er højest uheldigt, mener Mika Bildsøe Lassen.

Mobilselskabet blev først orienteret om IT- og Telestyrelsens påbud om at droppe de 12 måneders binding, efter pressen havde fået det at vide. Selskabet overvejer derfor fortsat, om afgørelsen skal ankes til Teleankenævnet.

John Strand er ikke i tvivl om, hvilken udvikling han gerne ser.

- Jeg håber for det fremtidige telemarked i Danmark, at 3 går i hård krig med IT- og Telestyrelsen og tager det her i retten og vinder. Problemet er, hvad man gør i den mellemliggende periode, siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere