Slut med 12 måneders binding på 3G

Mobilselskabet 3 skal stoppe med sælge mobiltelefoner med 12 måneders binding, selvom selskabet har fået lov af Konkurrencestyrelsen. Sådan lyder det nu fra IT- og Telestyrelsen, der dermed har underkendt Konkurrencestyrelsen på teleområdet.

Knap to måneder efter at mobilselskabet 3 fik lov af de danske myndigheder til at binde sine kunder i op til 12 måneder, har ringetonen fået en anden lyd.

IT- og Telestyrelsen har nu sendt et påbud til mobilselskabet om at ændre i sine abonnementsvilkår, så kunderne ikke længere bindes i mere end seks måneder.

Mobilselskabet 3 fik ellers en godkendelse af Konkurrencestyrelsen for to måneder siden til netop at binde kunderne i 12 måneder for at fremme udbredelsen af 3G-telefoni.

Uvist milliontab

Selskabet har siden solgt mobiltelefoner billigt baseret på, at kunderne ville blive i butikken i 12 måneder, og det står derfor til et uvist milliontab.

Bindingen betyder, at kundernes mobiltelefon er låst i 12 måneder, så de kun kan bruge den hos et andet selskab, hvis de betaler et gebyr på 2.000 kroner.

Påbudet fra IT- og Telestyrelsen kommer, fordi en helt tredje myndighed - Justitsministeriet - har gjort det klart over for IT- og Telestyrelsen, at telelovgivningens regler om maksimalt seks måneders binding skal overholdes. Også selv om Konkurrencestyrelsen har meldt anderledes ud.

IT- og Telestyrelsen har givet mobilselskabet 3 indtil udgangen af november til at melde tilbage til styrelsen, om selskabet er holdt op med at binde kunderne i 12 måneder.

Sagen om 12 måneders binding har været årsag til en del kontrovers om, hvilke myndigheder der egentlig regulerer det danske teleområde. Blandt andet videnskabsminister Helge Sander (V) har tidligere raset mod Konkurrencestyrelsens tilladelse til 12 måneders binding.

Konkurrencestyrelsen mener omvendt, at den aldrig har givet tilladelse til 12 måneders binding på 3G-telefoner.

Styrelsen har svaret til IT- og Telestyrelsen, at den alene har vurderet, om 12 måneders binding var tilladt ud fra konkurrencelovens regler.

Mobilselskabet 3 har nu fire uger til at klage til Teleankenævnet over IT- og Telestyrelsens afgørelse.

Relevante links

IT- og Telestyrelsens påbud til mobilselskabet 3




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere