Goip satser på mobiltelefoner til internettet

Selskabet Goip lancerer en decideret Wi-Fi-mobiltelefon og muligheden for at ringe over internettet uden internetadgang. Mobil adgang til telefoni via internettet er det seneste middel i kampen om det danske marked for bredbåndstelefoni.

Som det første selskab på det danske marked satser det lille selskab Goip massivt på at skabe forbindelse mellem bredbåndstelefoni og mobiltelefoni.

Selskabet lancerer i disse dage en Wi-Fi-telefon, som gør det muligt for kunderne at ringe billigt over internettet ved at koble sig op på et trådløst netværk.

- Lige gyldigt hvor du er henne i verden, kan du koble dig på din Goip-konto, hvor der er åbne trådløse netværk. Rundt omkring i verden er der jo begyndt at komme rigtigt mange hotspots, fortæller administrerende direktør Ivan Sølvason.

Billige priser

Han er mest kendt for at skabe spilfiguren Skærmtrolden Hugo, men stiftede i august det lille telefoniselskab Goip med ambitionen om at blive Danmarks billigste inden for bredbåndstelefoni.

Den nye Wi-Fi-telefon kommer til at koste 2.250 kroner, vejer 93 gram, og vil i første omgang blive tilbudt til Goips erhvervskunder, der er hovedmålgruppen. Private kunder vil få tilbudt Wi-Fi-telefonen i løbet af 14 dage.

Wi-Fi-telefonen bruger trådløse lokalnet, også kendt som Wi-Fi eller WLAN, til at koble sig på internettet i stedet for at koble sig på en mobilmast som traditionelle mobiltelefoner.

Det kan gøre opkald billigere end gennem en normal mobiltelefon, men stiller samtidig udfordringen, at telefonen kun virker, når der er et trådløst netværk at koble sig op på.

- Det er hovedsagelig til erhvervskunder, som har folk ude i marken og ved, at der er trådløse netværk. De beholder deres lokalnummer fra firmaet og kan omstille telefonen til et andet lokalnummer direkte fra telefonen, siger Ivan Sølvason.

I første omgang tror han ikke på de vilde salgstal for telefonen, men ser den mere som en gimmick, der viser mulighederne i telefoni over internettet.

For nørderne

Teleanalytiker John Strand fra firmaet Strand Consult ser et stort potentiale for telefoner med Wi-Fi-understøttelse, selvom han i første omgang tror, at det er nørderne, som vil være interesserede kunder.

- Her ved juletid kommer der mange produkter på markedet, der understøtter Wi-Fi, og vi ser et stigende andel af DECT-telefoner, som også understøtter Wi-Fi, siger John Strand.

DECT er den standard, der bruges til den nuværende generation af trådløse fastnettelefoner, som benyttes i både virksomheder og private hjem.

Ifølge John Strand kommer man også til at se en række mobiltelefoner, som både understøtter 3G-telefoni (UMTS) og Wi-Fi eller traditionel mobiltelefoni (GSM) og Wi-Fi.

På nuværende tidspunkt ser John Strand dog mest internetbaseret telefoni som en kamp om priser, men han tror, at det vil udvikle sig til at handle mere om hvilke tjenester, selskaber tilbyder.

Ring uden om internettet

Det samme mener man hos Goip, som af den grund netop har lanceret en ny tjeneste, så kunderne ikke behøver internetadgang for at ringe via deres Goip-konto.

Kunderne kan i stedet ringe fra en mobiltelefon eller fastnettelefon til et bestemt nummer og herigennem blive viderestillet til udlandet på samme måde som med et telekort.

Det vil specielt give store besparelser til folk, som gerne vil bruge deres mobiltelefon til at ringe til udlandet, hvor Goips priser er langt lavere end eksempelvis priserne hos TDC.

Goip oplyser ikke kundeantallet, men Ivan Sølvason fortæller, at selskabet snart forventer at have nået så mange kunder, at økonomien kører rundt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere