16 millioner kroner til dansk tele-stifinder

Danske Telmate har fået 16 millioner kroner fra britiske Intec, der i forvejen ejer Roskilde-firmaet Digiquant. Telmate udvikler software, der sparer teleselskaberne penge ved at sende et opkald den smarteste vej gennem telefonnettet.

Britiske Intec købte for et år siden Roskildes softwareflagskib Digiquant for 78 millioner kroner og har siden tabt store millionbeløb på investeringen.

Det afholder ikke den britiske telegrossist fra nu at sende yderligere penge til Danmark, hvor selskabet investerer 16 millioner kroner i softwareselskabet Telmate.

Telmate blev stiftet i 2002 og udvikler software, som teleselskaber kan bruge til at sende internationale opkald den billigste vej gennem telefonnettet, et forretningsområde også kendt som "least cost routing".

Overtaget fra Ericsson

Stifterne af Telmate er Finn Kornbo og Morten Vogh Jensen, der overtog aktiviteterne og kunderne, da Ericsson i 2002 valgte at lukke ned for sin udvikling i Danmark.

- Når du ringer fra Danmark til USA, kan TDC vælge at sende denne trafik direkte til amerikanske AT&T, men TDC kan også vælge at sende opkaldet gennem en række andre operatører og få en bedre pris. Det er det, vores produkt håndterer, fortæller administrerende direktør Finn Kornbo.

Telmate med 12 ansatte havde i forvejen en distributionsaftale med britiske Intec, hvilket senest har kastet en ordre til en værdi af 5,4 millioner kroner til et større europæisk teleselskab af sig.

Flytter sammen med Digiquant

Kapitalindskuddet fra Intec betyder, at Telmates syv ansatte i Danmark flytter fra Københavns Sydhavn til Digiquants kontorer i Roskilde, ligesom der de næste tre måneder skal ansættes flere folk, primært softwareudviklere.

Telmate skal fortsat ledes af stifterne Finn Kornbo og Morten Vogh Jensen, der også ejer selskabet. Hvor stor en del af aktierne, Intec overtager med sin investering, oplyses ikke.

- Morten er vores arkitekt på løsningen, som finder ud af, hvordan tingene skrues sammen, mens jeg er den, der er ude i markedet og repræsenterer firmaet over for kunder og partnere, fortæller Finn Kornbo.

De 16 millioner kroner fra Intec skal nu bruges til at udvikle Telmates softwareprodukter, så selskabet står bedre i kampen med de fire til fem konkurrenter, der ifølge Finn Kornbo er på verdensmarkedet.

Modent marked

- Pengene betyder, at vi kan ekspandere firmaet, så vi kan videreudvikle og integrere vores løsning på et marked, der er ved at være modent for sådanne løsninger, siger han.

Telmate fik sidste år et overskud på knap tre millioner kroner ud af en omsætning på 7,3 millioner kroner, men forventer i år kun et lille overskud på grund af øgede investeringer.

Blandt brugerne af selskabets software er svensk-finske Teliasonera og amerikanske AT&T, og Asien, Europa og Nordamerika ses som de vigtigste markeder.

Med yderligere teleliberaliseringer rundt omkring i verden forventer Finn Kornbo dog, at både Mellemøsten og Sydamerika på længere sigt bliver interessante markeder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere