Dansk spilfirma konkurs med milliongæld

En tom pengekasse har sendt den danske spiludvikler Bitmonks i brædderne sammen med drømmen om at skabe et storslået action- og eventyrspil til Playstation 2. Bitmonks nåede at bruge knap 1,7 millioner kroner på to spildemoer.

Det er game over for den danske spiludvikler Bitmonks, der efter millionudgifter til to spildemoer har opgivet drømmen om at skabe action- og eventyrspillet Shadow of Pandora til Playstation 2.

Selskabet blev stiftet i slutningen af 2002, bygget op af tidligere kollegaer fra spilfirmaet ITE, der er mest kendt for Skærmtrolden Hugo.

På sit højeste havde Bitmonks otte personer på lønningslisten, men trods flere års indsats lykkedes det ikke at få en international udgiver til at satse på det danske projekt, som nu er endt i en konkurs.

- Vi lukker og slukker, fordi der simpelthen ikke er flere penge i kassen og vi har udtømt alle muligheder. Vi har udviklet to demoer, men vi valgte nok en forkert udviklingsstrategi, siger Claus Hansen, partner i firmaet.

Satsede forkert

Bitmonks satsede på at få sit spil udgivet til den markedsdominerende Playstation 2-spilkonsol, men valgte alligevel at udvikle de første demoer til pc.

Demoer kan koste millioner af kroner at udvikle og er de test-udgaver af spillet, som skal overbevise en udgiver om at investere penge i udviklingen af det komplette spil.

Først for sent gik det op for Bitmonks, at udgiverne ville se demoen i funktion på en Playstation 2 for at åbne for den store tegnebog.

- Vi må erkende, at det, vi lavede på demosiden, ikke var godt nok. Vi skulle have taget skridtet fuldt ud og lavet det til Playstation uden skelen til, at det ville koste lidt mere. Så ville det have været lettere at få mere kapital senere, fortæller Claus Hansen.

Brugte 1,7 mio.

Bitmonks nåede ifølge ham at bruge knap 1,7 millioner kroner på projektet. Penge, der er kommet fra EU's Media Plus-program, Nordeas Opfinderfond og Teknologisk Innovation, som nu i stedet har penge til gode i konkursboet.

Herudover har de fire bagmænd selv skudt et par hundrede tusinde kroner i projektet.

Projektet var tæt på at blive reddet på målstregen, da Bitmonks forhandlede med Vækstfonden om at skyde et par millioner kroner i firmaet og et nyt koncept.

Her skulle Bitmonks ikke selv udvikle spil, men i stedet stå for den kreative proces og overlade selve produktionen til internationale firmaer som eksempelvis Kuju Entertainment, som Bitmonks allerede havde indgået en aftale med.

Konceptet ville koste små tre millioner kroner at gennemføre, men forhandlingerne med Vækstfonden strandede sammen med muligheden for at gøre et konsolspil ud af Bitmonks' ide.

Claus Hansen har været den ledende kraft i projektet, men har trods konkursen ikke helt opgivet it-branchen. I stedet vil han nu koncentrere sig fuldt ud om sit arbejde i firmaet Netucating People, der satser på at skabe et miks af e-læring og spil.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere