Song sikrer TDC gigantaftale med CSC

CSC og TDC har indgået en seks-årig aftale, hvor CSC betaler et større trecifret millionbeløb for at overlade al data- og talekommunikation i hele Norden til TDC. TDC var dog tæt på at miste aftalen, indtil Song Networks kom med som underleverandør.

Både CSC og TDC har nu meldt officielt ud om en seks-årig aftale til et større trecifret millionbeløb, der betyder, at CSC på nordisk plan overlader al kommunikation til TDC.

Nyheden om den store aftale slap allerede ud, da koncernchef Henning Dyremose nævnte den på et pressemøde i denne uge i forbindelse med TDC's køb af Song Networks.

Song Networks er nemlig grunden til, at danske TDC overhovedet har fået aftalen med CSC, som i både Danmark, Sverige, Finland og Norge fremover overlader al drift af IP-netværk, fastnet- og mobiltelefoni til TDC.

Tæt på at miste ordren

TDC var ved at miste ordren, da selskabets tilbud til CSC i første omgang var dyrere, end CSC var interesseret i at betale.

- I første runde var vi tæt på at miste muligheden, fordi vores priser simpelthen var for høje, fordi vi ikke havde egen infrastruktur, fortalte Henning Dyremose på pressemødet.

TDC indgik i stedet en aftale med Song Networks om at benytte det svenske selskabs infrastruktur i resten af Norden, og det bragte priserne ned i et niveau, hvor TDC slog konkurrenterne af banen.

Det var samtidig denne aftale, der for TDC viste vigtigheden i at have adgang til en nordisk infrastruktur, som den Song Networks ejer.

Aftalen med CSC blev ifølge TDC dog underskrevet allerede i september, og den har således ikke været betinget af, at TDC's køb af Song Networks gik igennem.

CSC driver TDC - og omvendt

Der bliver fremover tale om et meget tæt samarbejde mellem TDC og CSC, for CSC vandt allerede i begyndelsen af 2003 en aftale om at drive og vedligeholde en stor del af TDC's it-systemer.

Aftalen var fem-årig og havde en værdi på omkring en halv milliard kroner, men både TDC og CSC afviser over for Computerworld Online, at ordren har nogen økonomisk sammenhæng med, at CSC nu sender et lignende stort beløb den anden vej.

- Det er ikke økonomisk eller teknisk relateret, men det er klart, at det er to virkosmheder, der arbejder godt sammen. Da vi så stod og skulle have en nordisk aftale, så var det naturligt at spørge TDC, siger Markus Bjørn Kraft, kommunikationsdirektør hos CSC.

Den nye rammeaftale betyder, at TDC allerede har tilbagekøbt og udbygget CSC's kommunikationsanlæg.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere