TDC's rå kobber barriere for IP-telefoni

Der er kun ganske få barrierer for udbredelsen af IP-telefoni i Danmark, konkluderer IT- og Telestyrelsen. Flere parter i branchen peger dog på, at TDC's priser på det rå kobber udgør en stor barriere, fordi kunderne tvinges til dobbeltabonnement.

Udbredelsen af IP-telefoni har så godt som frit spil i Danmark, konkluderer IT- og Telestyrelsen i en ny rapport baseret på høringssvar fra branchen.

Rapporten er resultatet af, at styrelsen i foråret fik til opgave fra Videnskabsministeriet at undersøge markedet for, om der findes barrierer for IP-telefoni.

Konklusionen kommer på trods af, at flere parter i høringsfasen har peget på et omfattende problem.

Dobbeltabonnement

Mange forbrugere er nemlig i praksis nødt til at betale telefonabonnement for at beholde en bredbåndsforbindelse - og mister dermed de oplagte besparelser i telefoni over internettet.

Det går blandt andet ud over selskaber som Tele2, Telsome og Goip, der gerne vil lokke kunder hos TDC til at købe bredbåndstelefoni hos dem i stedet.

Problemet skyldes de nuværende regler og priser for at leje sig ind på TDC's rå kobber ud til forbrugerne.

- Der er ikke i denne rapport taget eksplicit stilling til, hvorvidt forholdene udgør en barriere for udbredelsen af IP-telefoni i Danmark. Forholdene kan imidlertid tænkes at udgøre en økonomisk barriere for udbredelsen af IP-telefoni i Danmark, står der i rapporten.

Få barrierer

IT- og Telestyrelsen mener dog, at dette område er meget omfattende og har derfor koncentreret sig om andre begrænsninger i lovgivningen.

Her er konklusionen, at der kun er to håndfaste barrierer for IP-telefoni. Det er dels regler om en forpligtelse til at stedbestemme alarmopkald, dels en lovmæssig brug af begrebet telefoni, der ikke er helt teknologineutral.

- Vi ser nogle muligheder i IP-telefoni i form af bedre og billigere tjenester for forbrugerne. Derfor ser vi det som vores pligt at se på, om der er noget i lovgivningen, der afskærer forbrugerne fra at nyde godt af den nye teknologi, siger Jørgen Abild Andersen, direktør i IT- og Telestyrelsen.

Rapporten vil nu blive sendt i en ny høringsrunde, hvor telebranchen har mulighed for at gøre indvendinger mod rapportens konklusioner, inden den sendes videre til videnskabsminister Helge Sander (V).

Ønske Kig os over skuldrene

- Frem for alt vil vi gerne have brancheaktørerne til at kigge os over skuldrene og sige god for det, der står i rapporten, siger Jørgen Abild Andersen.

Spørgsmålet om priserne for at leje sig ind på det rå kobber hos TDC anbefaler IT- og Telestyrelsen får sin egen analyse næste år. Spørgsmålet er både omfattende og kompliceret, fordi priserne er politisk fastlagt.

I analysen skal det analyseres, hvilken effekt det får på konkurrencesituationen inden for både infrastruktur og tjenester, hvis priserne ændres.

Relevante links

IT- og Telestyrelsens rapport om barrierer for udbredelse af IP-telefoni




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere