Mobilselskaber i kamp for milliard-rabat

De britiske mobilselskabers forsøg på at få 36 milliarder kroner retur - som de mener at have betalt i moms for deres 3G-licenser - skal nu for EF-Domstolen. Skatterabatten kan skabe præcedens i hele Europa. De danske mobilselskaber følger sagen tæt.

Det bliver EF-Domstolen, der skal tage stilling til, om de britiske mobilselskaber kan få en skatterabat på 36 milliarder kroner, skriver Financial Times.

Teleselskabernes påstand er, at der var inkluderet moms i beløbene, da de i 2000 betalte flere hundrede milliarder kroner for licenserne til 3G-telefoni.

Den moms vil de nu have mulighed for at trække fra på samme måde, som selskaber gør med alle andre momspligtige ting.

Sendt videre i systemet

Mobilselskaberne - heriblandt Vodafone, Mm02 og Orange - indbragte sagen for de britiske myndigheder sidste år, men er altså nu blevet sendt videre til EU's højeste retsinstans.

Det betyder, at sagen kan få præcedens og stor betydning i hele Europa, hvor mobilselskaber samlet set har brugt omkring 740 milliarder kroner på 3G-licenser.

I Danmark ville skatterabatten for hver af de fire 3G-ejere blive 190 millioner kroner. Penge, der ville lune godt hos selskaberne, som bortset fra TDC er presset af den hårde konkurrence på det danske marked.

- Det er helt klart en sag, vi kigger på. Det er naturligt, at alle licenshavere i Europa følger sagen, og det gør de danske operatører også. Det er jo temmelig mange penge, siger Jesper Weng, administrerende direktør for mobilselskabet 3.

De britiske mobilselskaber er ikke alene om sagen. Det hollandske teleselskab KPN forlangte i begyndelsen af 2003 at få 744 millioner kroner retur, som selskabet mente var betalt som moms for 3G-licensen.

Samtidig fik seks østrigske 3G-licenshavere så sent som for to måneder siden ligeledes sendt deres sag til EF-Domstolen efter først at have forsøgt sig hos de østrigske myndigheder.

Tvisten ved EF-Domstolen kommer ifølge Financial Times til at gå på, hvorvidt der var tale om en telekommunikationsaktivitet, da de britiske myndigheder uddelte 3G-licenserne. EU's momsdirektiv har ifølge avisen elementer, som taler både for og imod.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere