Microsoft lukker kritisk JPEG-sikkerhedshul

Microsoft har lukket to sikkerhedshuller. Det ene, som Microsoft betegner som kritisk, findes i en komponent, som bruges til at afkode billedfiler i JPEG-formatet. Det kan i værste fald udnyttes til at give uvedkommende kontrol med den sårbare Windows-pc.

Microsoft har lukket et kritisk sikkerhedshul i en lang række af selskabets programmer. Sikkerhedshullet kan ifølge Microsoft udnyttes af personer på internettet til at få adgang til den sårbare Windows-pc.

Microsoft har natten til onsdag udsendt sine månedlige sikkerhedsopdateringer. Denne gang lukker Microsoft to sikkerhedshuller.

Det kritiske sikkerhedshul findes i den softwarekomponent, som en række Microsoft-programmer benytter til at afkode billedfiler i JPEG-formatet.

En særligt udformet JPEG-fil vil kunne anvendes til at få udført programkode på en sårbar pc.

Sikkerhedshullet bliver særligt kritisk, når brugeren er logget ind på systemet med administrator-rettigheder, hvilket er tilfældet for langt de fleste Windows-brugere.

I disse tilfælde vil sikkerhedshullet kunne udnyttes til at tage kontrol med pc'en.

Ikke første gang

Microsoft opfordrer alle til at downloade og installere opdateringen via Windows Update-tjenesten.

Sikkerhedshullet findes i en bred vifte af Microsoft-programmer, da der er tale om en sårbarhed i en fælles komponent, som også anvendes af visse versioner af Office-pakken.

Det er ikke første gang, at der findes en kritisk sårbarhed i softwarekomponenter, som anvendes af flere programmer til at afkode billedfiler.

Tidligere på året måtte en række softwareleverandører udsende kritiske opdateringer på grund af en sårbarhed i et udbredt modul til håndtering af billeder i PNG-formatet.

Hul i Wordperfect-filter

Microsoft har desuden udsendt en sikkerhedsopdatering til Microsoft Office, hvor et sikkerhedshul i et konverteringsfilter kan føre til udførelse af skadelig kode.

Sårbarheden er i det filter, som konverterer filer i Wordperfect 5-format. Microsoft betegner sårbarheden som alvorlig, da det er muligt at snige en trojansk hest eller en virus ind på systemet ved hjælp af denne sårbarhed.

Det vil også i værste fald kunne udnyttes til, at uvedkommende kan få kontrol med pc'en.

Relevante link

Microsofts danske sikkerhedswebsted

Microsoft Security Bulletin MS04-028 (kritisk)

Microsoft Security Bulletin MS04-027 (alvorlig)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere