Open source vælter Microsofts spam-dræber

Microsofts teknologi mod forfalskning af afsenderadresser i e-mails, Sender ID, som gør det muligt at afvise spammails, er nu selv blevet afvist. Standardiserings-organisationen IETF forkaster Microsofts forslag til en standard til brug på internettet.

Microsofts hemmelige spil om patenter giver nu bagslag for softwaregigantens udspil til en teknologi, som var udset til at bremse spoofing og gøre livet surt for spammere.

Standardiserings-gruppen Internet Engineering Task Force, IETF, har besluttet at afvise Microsofts Sender ID som et bud på en standard. Det skriver BBC.

Grunden er, at Microsoft har søgt om patenter på en del af den teknologi, som indgår i forslaget.

Det har vakt harme hos en række open source-grupper, som har nægtet at støtte Microsofts forslag.

De licensbetingelser, som Microsoft stillede i udsigt, ville betyde, at det ville være umuligt for open source-grupperne at gøre deres software kompatibelt med Microsofts forslag og samtidig bevare det under den open source-licens, de selv ønsker.

Kompromis

Microsofts forslag er et resultat af et kompromis med en anden teknologi kaldet Sender Policy Framework, SPF. Microsoft havde indtil foråret arbejdet på sin egen teknologi, Caller ID for e-mail, men blev enig med selskabet bag SPF om fælles fodslag.

Sender ID betyder, at det er muligt for modtageren af en e-mail at kontrollere, om den afsender, som står på e-mailen, matcher den server, som har sendt den.

Det kræver, at afsenderen har registreret, hvilke servere der må sende post fra afsenderens domæne. Hvis e-mailen ikke kommer fra en godkendt server, kan modtageren vælge at afvise den som spam.

Langt fra dødsstød

Dette fungerer allerede med SPF, som dog endnu kun har opnået begrænset udbredelse. Hvis udbredelsen var større, har antispam-firmaer påpeget, at det ville være langt lettere at undgå spoofing, altså e-mails med forfalsket afsenderadresse.

Falske afsenderadresser anvendes i dag til langt de fleste spammails. Ved at begrænse spoofing ville det altså også være muligt at begrænse spam.

Selvom IETF har vendt tommelfingeren nedad for Sender ID, så er det ikke nødvendigvis dødsstødet til teknologien. Microsoft kan fortsat nå at skifte mening om patenterne, eller softwaregiganten kan forsøge at udbrede teknologien som en de facto-standard.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere