It-erhvervet dårlig til at prioritere innovation

Danske it-virksomheder er så dårlige til at prioritere og fordele ressourcerne til udviklingsprojekter, at it- og telebranchen må vinke farvel til mulige milliardgevinster. Det fremgår af en undersøgelse fra Dansk Industri og ITEK.

Danske it-virksomheder forspilder chancen for at opnå et større overskud ved at være dårligere end deres udenlandske konkurrenter til at få sorteret i udviklingsprojekterne.

Omkring 50 procent af virksomhedernes salg stammer i dag fra nye produkter, der er udviklet og introduceret inden for en periode på tre til fem år.

For verdens mest innovative virksomheder er det helt op til 80 procent af salget.

Ifølge en undersøgelse fra Dansk Industri og ITEK, kunne sektoren øge sit overskud med 2,6 millarder kroner om året, hvis itek-virksomhederne havde 10 procent mere succes med deres nye projekter. Undersøgelsen er offentliggjort i DI Indsigt.

- En af de helt afgørende fejl, som virksomhederne ofte begår i forbindelse med deres udviklingsprojekter, er, at de glemmer at rangordne og prioritere deres udviklingsprojekter, viser undersøgelsen ifølge chefkonsulent, John Sarborg Pedersen fra ITEK.

Mangler villighed

Alligevel mener ITEK, at it-erhvervets innovationsevne ligger over det øvrige erhvervsliv, og at virksomhederne er dygtige til at håndtere innovation.

- Dog mangler der villighed til at afsætte de nødvendige ressourcer til innovation, lyder anklagen.

Her er der målt om virksomhederne afsætter ledelsesmæssig opbakning, og om der er formaliserede systemer, der kan opsamle nye kreative og innovative ideer.

Virksomhedernes styring og prioritering af udviklingsprojekter er også blevet kigget efter i sømmene, og her halter de danske virksomheder.

- For mange projekter bliver resultatet manglende ressourcer til de enkelte projekter og manglende fokusering på de projekter, der kan føre til succes, skriver chefkonsulenterne, John Sarborg Pedersen og Kristian Stokbro.

De fremhæver, at virksomhederne ikke får sorteret de dårlige projekter fra i en tidlig fase, men får lov at leve sideløbende med alle de andre projekter. ITEK peger på, at levetiden for mange produkter i branchen er ganske kort, mellem otte måneder og seks år.

Det kan medføre øget tidspres og kaotiske forhold i produktudviklingen, og dermed en utilstrækkelig ressourcefordeling.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Erfaren teamleder til årsopgørelsen

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Testmanager til Partsrepræsentation

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Seniorudviklere med lyst til faglige udfordringer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere