Compuware: Fusioner kapper 29 pct af salg

Compuware i Danmark har lidt under fusioner og opkøb i kundekredsen. Det har kappet en væsentlig del af salget af mainframeløsninger i det overståede regnskabsår. Til gengæld forudser country manager, Leo Woer, at salget af client/serverløsninger vil næsten femdobles i 2004-05.

Fokus på client/serverløsninger skal opveje nedgangen i salget af mainframeløsninger hos Compuware, der i Danmark så salget droppe 29 procent i regnskabsåret 2003/04.

- I markedet sker der en konsolidering. Vi har stadig fat i de samme kunder, men indtægterne er ofte blevet minimeret på grund af fusioner og opkøb blandt kunderne, siger Leo Woer om udviklingen på mainframe-markedet.

Salget i 2003/04 blev på godt 48 millioner kroner mod godt 68 millioner kroner året før. Overskuddet var nærmest uændret på omkring halvanden million kroner. Det skyldes, at udgifter til royalty faldt parrallelt med salget ved et næsten uændret omkostningsniveau.

Gynger og karruseller

Hvad der tabes på mainframe skal indhentes på client/server-markedet. Det har været mantraet i de senere år, men først i indeværende år ser det ud til at lykkes, forklarer Leo Woer.

Da Leo Woer satte sig i chefstolen i Danmark lagde han ud med at spå en ny omsætning på 10 millioner kroner på client/server-markedet, og han ventede det kom sidste år.

- Vi nåede en omsætningsvækst på fem millioner kroner sidste år. Det ligner en tidsforskydning, for alle tegn samt indgåede ordrer lugter langt væk af at vi nu har nået målet, siger han efter snart halvdelen af 2004/05 er gået.

Han spår, at salget i 2004/05 vil blive nogenlunde det samme som året før, men nu vil halvdelen af salget komme fra client/server markedet, hvor det tidligere var på 10-12 procent.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere