50 programmer i konflikt med ny XP-firewall

Der står nu omkring 50 programmer på den liste, som Microsoft netop har offentliggjort over programmer, som har problemer med den vigtige opgradering Service Pack 2 til Windows XP. Samtidig har Microsoft besluttet at udsætte den automatiske udrulning af opgraderingen til erhvervskunderne, som nu får mere tid til at slå den automatiske opdatering fra.

Microsoft har netop offentliggjort en liste med omkring 50 programmer, som kan få problemer med den omfattende opgradering Service Pack 2 til Windows XP.

På listen er en lang række programmer og spil, som især kan få problemer med, at Service Pack 2 tilføjer en opdateret firewall til Windows XP.

I modsætning til den eksisterende firewall-software i Windows XP er den nye firewall aktiveret som standard efter installationen.

Det kan give problemer for en lang række programmer, som forsøger at kommunikere med netværket. For at programmerne virker fuldt ud, skal brugeren derfor i firewallens opsætning give programmerne tilladelse til at få adgang til internettet.

IBM advarer mod opgradering

Microsoft frigav i sidste uge den første færdige version af Service Pack 2 til distribution over netværk til den engelsksprogede version af Windows XP.

Der har hidtil ikke været rapporteret om større problemer med den omfattende opgradering af Microsofts styresystem til klientpc'er.

Alligevel har eksempelvis IBM valgt, at man ikke vil installere opgraderingen internt på it-gigantens tusindvis af klienter, før alle selskabets mange webbaserede programmer er gennemtestet og tilpasset.

I et internt notat advares IBM-medarbejdere således mod at installere Service Pack 2.

Udsætter automatisk opdatering

Samtidig har Microsoft besluttet at udskyde den automatiske udrulning af Service Pack 2 til forretningskunderne.

Det sker for at give de professionelle brugere mere tid til at slå den automatiske opdatering fra, hvis de frygter, at Service Pack 2 vil give problemer med forretningskritisk software.

Microsoft frigav i sidste uge en metode til at blokere for den automatiske installation af Service Pack 2 på Windows XP Professional.

- Vi har fået feedback fra vores forretningskunder, som ønsker mere tid til få denne blokering på plads. Derfor har vi ændret tidsplanen for udrulningen af Service Pack 2, skriver Microsoft i en meddelelse.

De kunder, som benytter Microsofts letvægtsudgave af styresystemet til private Windows XP Home Edition, kan fortsat fra tirsdag hente Service Pack 2 til den engelsksprogede udgave.

Det sker som med alle andre opgraderinger lettest gennem Microsofts Windows Update-funktion.

De danske brugere må formentligt vente endnu et par uger, før den færdige danske version af Service Pack 2 er klar.

Relevante link

Microsofts liste

Microsoft om andre SP2-problemer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere