Undersøgelse: Langt mellem Linux-indbrud

Ni ud af ti Linux-udviklere hævder i en ny undersøgelse, at de aldrig har haft virus på deres system. 78 procent siger desuden, at de aldrig har været ofre for hackere, som er trængt ind i systemerne. En tilsvarende undersøgelse for Windows-udviklere afslørede, at 60 procent havde haft hackere på besøg.

Open source-styresystemet Linux har immunforsvaret i orden, hvis man skal tro en undersøgelse fra analysefirmaet Evans Data.

Selskabet spurgte 500 Linux-udviklere, om deres systemer nogensinde havde været ofre for hackerindbrud eller virusangreb.

Hele 92 procent hævder, at deres systemer aldrig har haft ubudne gæster i skikkelse af virus eller orm.

I alt 22 procent har på et tidspunkt haft hackere inden for i Linux-systemerne, mens syv procent indrømmer, at de har haft besøg mere end tre gange.

I en tilsvarende undersøgelse blandt udviklere på andre platforme, fandt Evans Data, at 60 procent havde haft sikkerhedsindbrud, og for 32 procent var det sket mere end tre gange.

Det får Linux-analytiker Nicholas Petreley fra Evans Data til at konkludere, at Linux nødvendigvis må være et mere sikkert styresystem.

- Det er ingen overraskelse, at Linux-maskiner ikke hackes i samme omfang som Windows-maskiner. De mange flere øjne, som kigger på koden, lader færre fejl slippe forbi, siger han i en kommentar til undersøgelsen.

Relevant link

Evans Data om undersøgelsen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere