Symbians ejere stopper Nokia

Ejerne af det mobile styresystem Symbian øger deres andel i selskabet for at holde Nokia fra at overtage magten. Nokia indgik tidligere på året en aftale om at overtage britiske Psions ejerandel på 31,1 procent for godt halvanden milliard kroner.

Mobilproducenterne Sony Ericsson, Siemens og Panasonic øger deres ejerandel i Symbian, der udvikler et styresystem til avancerede mobiltelefoner.

Det skriver avisen Financial Times.

Nokia indgik tidligere på året en aftale med britiske Psion om at overtage selskabets ejerandel i Symbian på 31,1 procent for godt halvanden milliard kroner.

Det ville give Nokia en ejerandel på næsten to-tredjedele af Symbian, men konkurrenterne har nu udnyttet deres optioner på overtage større dele af Symbian for at undgå den situation.

I stedet kommer Nokia til at eje 49 procent af styresystemet, mens Sony Ericsson, Siemens og Panasonic øger deres indskud i selskabet.

Sony Ericsson overtager i samme ombæring Ericssons del, mens Samsung holder sig fra at udvide.

- Hvis Nokia havde fået mere end en ejerandel på 50 procent, ville andre tilhængere være gået, hvilket ville have gjort det potentielle marked for Symbian meget mindre, siger analytikeren Richard Windsor til Financial Times.

Symbian konkurrerer med Microsoft om markedet for styresystemer til avancerede mobiltelefoner, også kaldet smartphones, som udgør en stadigt større del af mobilsalget.

Styresystemet bruges i en række af de nye mobiltelefoner fra Symbian-ejerne, heriblandt nogle af de mest populære modeller.

Investeringsbanken Nomura vurderer, at der i år sælges 22 millioner smartphones, hvoraf 13 millioner vil bruge styresystemet fra Symbian. Microsofts del af markedet vurderes at blive fem procent.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere