Bedre E-papir på vej

Elektronisk papir er mere fleksibelt og nemmere at aflæse end LCD-skærme. Nu har papiret fået større opløsning og højere kontrast.

Indhold

Firmaet E Ink, der er pionerer inden for forskning i elektronisk papir og blæk, har sat ny rekord, når det gælder opløsningen på elektronisk papir. De har nemlig fremvist en 12,1'' prototype-skærm med samme opløsning, som man kender fra LCD-skærmene på bærbare pc'er.

Elektronisk papir kaldes sådan, fordi det har mange af de samme egenskaber som almindeligt papir. Det har høj læsbarhed, eftersom baggrunden er helt hvid og kontrasten er høj, og det er let og bøjeligt. Strømforbruget er meget lavt, idet billedet bevares, selvom man afbryder strømmen.


Elektronisk papir med højopløsning og god læsbarhed

Det elektroniske papir er i virkeligheden millioner af mikroskopiske gennemsigtige plastickapsler, der er fyldt op med sort blæk og en mængde elektrisk ladede hvide pigmentpartikler. Når der påføres et spændingsfelt over kapslerne, vil pigmentet søge mod den negative pol, og derved kan man danne et mønster af sorte og hvide pixels. I øjeblikket er der således kun tale om displays i sort/hvid, men der er også farver på vej.

E Ink fik hjælp fra IBM til at udvikle verdens første e-papir med aktiv matrix-teknologi. Det er nemlig noget af elektronikken fra IBM's bærbare pc'er, der er blevet anvendt til prototypen. Denne teknologi betyder blandt andet en forbedret opdateringshastighed. I første omgang skal det nye e-papir gøre det nemmere at læse skrift og grafik på lommecomputere, mobiltelefoner og webpads.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere