Stort prisfald fra AMD

Selv om ingen af rivalerne vil stå ved det, raser priskrigen mellem Intel og AMD som aldrig før.

Indhold

Det er ikke officielt endnu, men ifølge PC World Onlines pålidelige kilder er det ganske vist: AMD har endnu en gang sænket priserne på processorer ganske voldsomt. Prisfaldet sker som reaktion på de massive prisfald, som Intel foretog forleden.

Priserne på de hurtigste Athlon-processorer er sænket med mere end en fjerdedel, så topmodellen med en clockfrekvens 1,333 GHz nu koster 253 dollar. Dette tal kan man sammenligne med de 352 dollar, som Intel skal have for en 1,7 GHz Pentium 4. Som vores test af de to processorer viste, er Athlon hurtigst til de fleste opgaver. Hvis man udelukkende går efter frekvensen, har Intel stadig et forspring, idet man kan få en 1,4 GHz Pentium 4 for 193 dollar.

Intel skal have 225 dollar for en 1 GHz Pentium III, mens AMD nu nøjes med at kræve 160 dollar for en 1 GHz Athlon. Her kan der ikke være tvivl om, hvor man får mest for pengene. Faktisk kan man købe en 1,2 GHz Athlon med 266 MHz bus for seks dollar mindre, end en Pentium III 1 GHz koster. Priserne på Duron er også faldet, men knap så dramatisk som tilfældet er for Athlon.

Alle nævnte priser er styk-prisen for firmaer, der køber 1.000 stk. Det er disse priser, vi referer til på PC World Online. Prisen varierer alt efter mængde, og derfor kan man finde en myriade af forskellige priser rundt omkring på nettet. Dem, der selv vil følge med i prisudviklingen, kan se de officielle priser for 1.000 stk. på disse sider hos AMD og Intel: www.amd.com/news/virtualpress/pricing.html og www.intc.com/intel/finance/pricelist/.

OPDATERING [4. maj kl. 10.17]: AMD har nu offentliggjort de nye priser.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere