Maconomy går efter turbovækst
Efter en periode med stærk fokus på omkostningerne er danske Maconomy klar til vækst i salget. Blikket er især rettet mod de internationale markeder og på, at den nyvundne lønsomhed bibeholdes. "Den sidste del af vores turn around er at få turbo i afsætningen. Der har vi valgt den strategi, at vi vil basere væksten på at bygge partnerskaber op", siger Bent Larsen, administrerende direktør. (Berlingske Tidende)
Offentlig it bliver i Danmark
Langt de fleste offentlige it-systemer vil også fremover blive produceret i Danmark og ikke sendt udenlands, mener Ingelise Bogason, administrerende direktør i CSC Danmark, som er en af de helt store spillere inden for outsourcing. Hun peger på, at kombinationen af konkret brancheviden og forretningsforståelse samt forståelse for, hvordan man effektivt understøtter eller erstatter arbejdsprocesser med it, vil være en billet til fremtiden. Også sikkerheden er en vigtig faktor. (Berlingske Tidende)
To mand i kamp mod Nokia
Sony Ericsson er i dag en af danskernes mest købte mobiltelefon-mærker og er begyndt at bide Nokia i haserne. Bag successen står bare to mand, nemlig Peter Lundbergh og Morten Aagaard, der sammen fungerer som alt fra administrerende direktører og sekretærer til sælgere og lagermænd. De to udgør nemlig Sony Ericssons samlede operation i Danmark "Peter er chef i lige uger, og jeg er det i ulige", siger Morten Aagaard. (Berlingske Tidende)
Lego taber på grafisk it
Virksomheden Esko-Graphics, der laver produkter til den grafiske industri, har tabt 160 millioner kroner for sin ejer Lego-investeringsselskabet Kirkbi. Derfor har man sent sidste år isoleret gælden i et afviklingsselskab, som samlet får et underskud på 637 millioner kroner, hvilket dog ifølge Kirkbi er en ren papirøvelse. Esko-Graphics fortsætter i en ny konstruktion. (Børsen)
Højteknologiske virksomheder tvunget til udflagning
Op mod 40 procent af iværksættere inden for højteknologi overvejer et flyt til udlandet på grund af dårlig adgang til kapital. Det viser en undersøgelse fra Forskerparkforeningen i Danmark. Ifølge Symbions direktør Christina Hvid har mange virksomheder utrolig svært ved at rejse den kapital, der skal til for at få et produkt på gaden. (Børsen)
Indere forventer konkurrence fra øst
Med EU-udvidelsen får de europæiske lande adgang til billig og dygtig it-arbejdskraft, som godt kan konkurrere med den indiske, mener stifteren af Indiens største it-selskab TCS, Dr. F.C. Kohli. Han forventer, at østudvidelsen kan være med til at sætte skub i outsourcing-bølgen, som han slet ikke mener har taget fart i Europa endnu. (Børsen)
Nordjyder verdens førende på post-systemer
Det nordjyske it-firma Lyngsoe Systems er på 10 år blevet verdens førende leverandør af systemer til måling af postkvalitet. Selskabet er vokset fra 16 medarbejdere i 1994 til 140 i dag. Over 100 af de ansatte er ingeniører, dataloger, datateknikere og lignende. 15 af medarbejderne har deres daglige gang i Canada og USA, hvor Lyngsoe har købt to små it-virksomheder. Lyngsoe Systems har udviklet det system, som postvæsenet i foreløbig 43 lande bruger til at kontrollere, hvor gode de er til at få brevene frem i tide.
(Morgenavisen Jyllands-Posten)