Telestyrelsen kulegraver internet-telefoni

Videnskabsminister Helge Sander (V) har bestilt en analyse hos IT- og Telestyrelsen, som skal afdække, om der findes barrierer for IP-telefoni på det danske telemarked. Styrelsen vil kigge på blandt andet konkurrencesituationen, bredbåndstelefoni og telelovgivningen.

IT- og Telestyrelsen har fået ordre på at analysere det danske IP-telefoni-marked, så videnskabsminister Helge Sander (V) kan være sikker på, at der ikke er nogle barrierer, der bremser udviklingen af billig telefoni over internet.

- Der har i den senere tid været en voldsom fokus på IP-telefoni, og det har fået videnskabsministeren til at bede os om at undersøge nogle af de problemstillinger, som er dukket op i debatten, siger Jørgen Abild Andersen, direktør for IT- og Telestyrelsen.

Teleselskaber og analytikere har tidligere efterlyst, at IT- og Telestyrelsen melder klart ud, hvilke love og regler IP-telefoni-operatører skal overholde i Danmark.

Teknologineutral lovgivning?

- En del af analysen bliver at finde ud af, om der er barrierer i telelovgivningen, som utilsigtet kan virke hindrende for, at forbrugerne kan få det fulde udbytte af IP-telefoni, siger Jørgen Abild Andersen.

I England har tele-myndighederne arbejdet længe på IP-reglementer, mens der ikke rigtig er sket noget herhjemme.

- Vi har hele tiden lagt til grund, at telelovgivningen er teknologi-neutral, og at særlige regler på IP-området derfor ikke er nødvendige. I vores undersøgelse vil vi se på, om det fortsat holder stik, siger IT- og Telestyrelsens direktør.

Bredbåndspriser kulegraves også

En del af undersøgelsen bliver at finde ud af, om mange danskerne uretmæssigt afholdes fra at få adgang til billig bredbåndstelefoni, fordi TDC's prisstruktur i langt de fleste tilfælde tvinger ADSL-kunder til at tegne et fastnetabonnement.

Videnskabsministeren har også bestilt en kortlægning af, hvordan bredbåndspriserne er skruet sammen i Danmark, og hvad man eventuelt skal gøre for at få dem ned på et lavere niveau, da danskerne er blandt de europæere, der betaler mest for en ADSL-forbindelse.

De to analyser sættes i gang samtidig. IP-analysen skal være færdig inden udgangen af november, mens analysen af bredbåndsmarkedet lander på Helge Sanders bord i midten af december.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere