Danmarks næststørste bredbåndsleverandør, Cybercity, går i luften med bredbåndstelefoni til efteråret, oplyser administrerende direktør Henrik Clausen til Morgenavisen Jyllands-Posten.
Ifølge avisen har Cybercity gennem længere tid brugt store ressourcer på at få de tekniske løsninger op at køre, og selskabet er klar til at kaste sig ud i IP-eventyret om nogle måneder.
- Det har hele tiden været vores ambition at få telefoni med i vores forretning. Det eneste, vi producerer nu, er bredbånd. Men der er ikke noget teknisk i vejen for, at vi også kan levere telefoni via dataforbindelser, siger Henrik Clausen til den jyske morgenavis.
Ingen kender prisen
Satsningen skydes i gang til efteråret, hvor det er i første omgang bliver Cybercitys godt 60.000 ADSL-kunder, der får mulighed for at bruge bredbåndsforbindelsen til billig telefoni.
Henrik Clausen ønsker ikke at oplyse, hvordan bredbåndstelefonien bliver skruet sammen i praksis. Han vil heller ikke at fortælle, hvad prisen bliver, men understreger, at ambitionerne er store.
- Det er et område, som vi vil lykkes med, fordi det er et naturligt skridt, som vi skal have med, siger Cybercity-direktøren til Jyllands-Posten.
Cybercity er langt fra pioner på området, men stiller sig op i køen af selskaber, der forventer, at bredbåndstelefoni går en lys fremtid i møde, men holder igen med at tage det sidste skridt og gå i luften med telefoni over bredbånd.
I hælene på TDC
Senest har TDC, der sidder på langt hovedparten af de danske bredbåndskunder, fremrykket sin lancering af bredbåndstelefoni med et halvt år, så selskabet - ligesom Cybercity - går i luften i løbet af efteråret.
Flere mindre udbydere, mellem dem Musimi og Kabelnettet, er allerede i gang. En af TDC's største konkurrenter på det nordiske marked, svensk-finske Teliasonera, har indledt en storstilet satsning på bredbåndstelefoni i Sverige, men holder igen i Danmark. Det skyldes utilfredshed med, at TDC sammenkobler fastnet- og ADSL-abonnementer.
Telia hævder - ligesom teleeksperter, konkurrenter, politikere og forbrugere - at dobbeltbetalingen hæmmer udviklingen af bredbåndtelefoni herhjemme. Det problem undersøger videnskabsminister Helge Sander (V) i øjeblikket nærmere.