Slagord som "udlicitér koncernchefen" mødte de aktionærer, som deltog i generalforsamlingen i verdens største it-selskab, IBM, tirsdag.
De kom fra en sammenslutning af IBM-ansatte med aktier i selskabet, Alliance@IBM, som kræver, at IBM benytter amerikansk arbejdskraft og ikke som planlagt flytter cirka 3.000 job til Asien.
Koncernchef Sam Palmisano forsvarede IBM's strategi med, at selskabet er et internationalt foretagende, som må se arbejdsstyrken i et globalt perspektiv.
- De fleste anerkender, at du ikke kan fastlåse job, virksomheder og færdigheder, og du kan ikke fastlåse nationer, sagde Sam Palmisano.
Kritikken kommer på et tidspunkt, hvor amerikanske virksomheder har sat turbo på udflytningen af job, en tendens der også spreder sig til Europa. Ifølge Financial Times har oliegiganten Shell netop besluttet at skære sin it-stab på 9.300 ansatte verden over med mindst 30 procent og flytte en del af jobbene til Malaysia og Indien. Også her har en række aktionærer reageret med vrede og krævet koncernchefens afgang.
Kritikken af IBM kom dog ikke kun fra ansatte, som frygter udlicitering.
På generalforsamlingen krævede en række af ansatte med aktier i selskabet, at it-giganten afslører, hvilke politiske kampagner der gives penge til, og at der bliver indført regler for arbejdskraft i Kina.
Det blev dog afvist af ledelsen sammen med et krav om, at ansatte skulle kunne få den pensions- og sundhedsforsikringspakke, som IBM stillede dem i udsigt før ændringer foretaget i 1999.
Tirsdag bød dog ikke kun på kritik af IBM, men også på gode nyheder. Selskabet en it-oursourcingkontrakt med finansvirksomheden Morgan Stanley til en værdi af 3,6 milliarder kroner.