Millionerne fosser ud af Dansk Bredbånd

Dansk Bredbånd tabte 20 millioner kroner i 2003, men det foruroliger ikke selskabets direktør. Han ser tabet som en investering i fremtidens fibernetværk, der skal gøre Dansk Bredbånd til en guldrandet forretning.

Millioner af kroner fosser ud af kassen hos Dansk Bredbånd, der bygger på de danske rester af svenske bredbandsbolaget. Dansk Bredbånd leverer bredbåndsforbindelser til boligforeninger og elselskaber, som trækker nye fiberoptiske kabler.

Tabet blev på 21,5 millioner kroner, og det får ikke selskabets administrerende direktør, Kim Sonne, til at gå i panik.

- Vi har i dag over 30 millioner kroner i likvide midler. Derudover har vi uudnyttede kreditfaciliteter på yderligere 30 millioner kroner, så vi har over 60 millioner kroner til at udbygge virksomheden og gøre den levedygtig, siger han.

Villige investorer med Dansk Kapitalanlæg, ATP og Innfond i spidsen spyttede i 2003 48 millioner kroner i selskabets kasse, så dets aktiekapital i dag er på 55 millioner kroner.

- Pengene bruger vi på drift, kabling af ejendomme, fiberinfrastruktur og udbygning af selskabets tekniske driftscenter, fortæller Kim Sonne.

- Vi lever jo af at levere udstyr og tjenester til hurtige fiberbredbåndsforbindelser, der også kan bruges til telefoni og kabel-tv. Det kræver dyre investeringer, men derefter kommer vi til at tjene penge på månedlige abonnementer, siger direktøren.

Sammen med elselskaber

Dansk Bredbånd arbejder i vid udstrækning sammen med lokale elselskaber over hele Danmark og regner med at rulle superbredbånd ud til mellem 100.000 og 150.000 danskere i de kommende år.

- Vi har i dag trukket kabler ud til 6.000 boliger og er ved at kable yderligere 12.000 boliger, så det går i den rigtige retning. Vi mærker en stor efterspørgsel og interesse fra rigtigt mange danskere, der virkelig har fået øjnene op for bredbånd sidste år og i år, siger direktøren.

Senest har Dansk Bredbånd indgået en aftale med den fynske kommune Nørre Åby, hvor selskabet sammen med Energi Fyn skal koble landsbyen Bårings beboere sammen i et avanceret fibernetværk.

Dansk Bredbånd har tidligere meldt ud, at det var på tærskelen til at skabe overskud. Ved etableringen i januar 2002 regnede man således med overskud ved udgangen af 2003. Det er senere blevet udskudt til 2005.

- Jeg vil ikke love, at vi får sorte tal på bundlinjen i 2005. Det bliver måske snarere i 2006, men det er noget, vi hele tiden diskuterer med vores aktionærer, siger Kim Sonne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere