Konnerup-selskab lever på bankernes nåde

Et af landets største investeringsselskaber med it som speciale, Dico, slider med enorm gæld og negativ egenkapital. Finansmanden Mikael Konnerup, som står bag Dico, har fået Danske Bank og Spar Nord Bank til at låne selskabet flere penge og lade gælden være rentefri.

Danmark er i fare for at miste endnu et af de markante ventureselskaber, som har specialiseret sig i it.

Både Brandts.com og Michael Mathiesens 2M Invest, begge tidligere børskæledægger, bragede ned, da dotcom-boblen brast, men hidtil har finansmanden Mikael Konnerup formået at holde sit investeringsselskab, Dico, i luften.

Det er dog tvivlsomt, hvor meget længere det går. Dico har en negativ egenkapital på over 180 millioner kroner, og selskabets samlede gældsforpligtigelser udgør over 212 millioner kroner.

Det viser det seneste regnskab, som Mikael Konnerup netop har afleveret til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen.

Alligevel fortsætter driften af ventureselskabet, der blev oprettet for at hjælpe nye it-virksomheder i gang. Ledelse og bankforbindelser tror nemlig stadig på et it-opsving.

Selskabets fortsatte drift skyldes kontant støtte fra kreditorerne, som blandt andet omfatter Danske Bank og Spar Nord. Bankerne har nemlig indgået en aftale med Dico, der sikrer, at selskabet har penge nok til det næste års drift.

Forlængelsen sker for at undgå en gentagelse af historien med I-data, som var et selskab under Dicos vinger. Efter en succesfuld børsintroduktion i 1999 gik I-data senere konkurs med store tab til begge banker som følge.

Omlægger seks millioner kroner

- Vi har indgået en aftale med vore bankforbindelser om at omlægge seks millioner kroner af bankgælden til ansvarlig kapital, så vi i dag har fem millioner kroner at arbejde med, siger Jacob Hjortshøj, bestyrelsesformand i Dico.

Danske Bank og Spar Nord har i samme periode valgt at gøre Dicos gæld rentefri. Dico kom ud af 2003 med et underskud på 6,1 millioner kroner, hvilket er en markant forbedring i forhold til sidste år, hvor underskuddet landede på hele 177 millioner kroner.

- Vi har været hårdt ramt af nedgangen i it-markedet siden 2000. Vores porteføljevirksomheders værdiopgørelse blev sidste år ændret, hvilket resulterede i det skuffende resultat, siger Jakob Hjortshøj.

Dico havde ved årsafslutningen aktive investeringer i otte virksomheder, hvoraf de syv er it-vækstvirksomheder. Virksomhederne omsatte i 2003 for 490 millioner kroner og beskæftigede 425 medarbejdere.

Dico solgte i 2003 sin ejerandel i de fire selskaber Architrade, Bilwinco, DinWWW og Matriks IT. Salget gav dog ikke meget i kassen, men bidrog tværtimod med et minus på 300.000 kroner.

- Jeg tror på, at den negative udvikling vender. Det samme gør bankerne, så jeg er fortrøstningsfuld med hensyn til fremtiden, siger Dicos bestyrelsesformand.

Dicos største succes var investeringen i Jubii, som i 2000 blev solgt til svenske Spray, der senere blev opslugt af Lycos.

Resultaterne i selskabet har varieret voldsomt gennem årene. I 1999 bogførte Dico således et overskud på 284 millioner kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere