Artikel top billede

(Foto: CIO US)

Kæmpe web-razzia lukker 10.000 hjemmesider

Global politiaktion har resulteret i tusindvis af lukkede hjemmesider og hundredvis af anholdelser. Danske myndigheder deltog også i en af internettets største razzia-aktioner nogensinde.

En verdensomspændende aktion mod ulovligt salg af medicin har medført, at 10.000 hjemmesider over hele kloden er blevet lukket.

Operationen med navnet Pangea VII har blandt andet involveret optrevlingen af organiserede kriminelle netværk og anholdelser af 237 personer, efter at mere end 8,3 millioner enheder af potentielt livsfarlig medicin er tilbageholdt.

I alt er der konfiskeret ulovlig medicin for knap 170 millioner kroner.

Det skriver Sundhedsstyrelsen på sin hjemmeside.

Du kan dø af stofferne

På styrelsen hjemmeside fremgår det også, at aktionen har haft fokus på at bekæmpe det illegale salg af medicin på tre niveauer: hjemmesiden, betalingen og forsendelsen.

Fra dansk side deltog Sundhedsstyrelsen sammen med blandt andre Skat, politiet og Fødevarestyrelsen, som er gået efter forsendelserne fra tredjelande.

I den forbindelse oplyser Sundhedsstyrelsen, at 4 ud af 11 analyserede produkter har vist sig at indeholde lægemiddelstoffer, der ikke stod på indpakningen.

"Ikke-godkendt medicin og forfalsket medicin kan medføre meget alvorlige bivirkninger og i værste fald dødsfald. Det er derfor vigtigt at få vejledning, inden man køber medicin på internettet," lyder advarslen på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

Som dansk forbruger må man godt købe medicin fra EU- og EØS-lande til eget forbrug, men man skal være opmærksom på, om medicinen nu også kommer fra det pågældende land, eller om der er tale om et ulovligt (videre)salg fra et tredjeland.

Risikabel handel

Ud over risikoen for at dø af den eksotiske medicin advarer det internationale politisamarbejde Interpol med 190 medlemslande også mod kreditkortfusk, virusrisiko og muligt identitetstyveri på sites, der sælger de ulovlige lægemidler.

Omkring 200 myndigheder har deltaget i operation Pangea VII, der fandt sted den 13. maj.

Interpol stod som den koordinerende myndighed, men også lægemiddelmyndigheder, politi og told- og skattemyndigheder var med, mens kreditkortvirksomheder som Visa og Mastercard har bistået med opklaringerne.

Læs også:
Forgæves politijagt på nettet: Umuligt at stoppe ulovligt pille-salg




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere