Datapro-chef headhunter Hands-kollegaer

Navision-huset Datapro opruster ved at hente folk fra direktørens tidligere arbejdsplads, Hands, til huset. Der skal bruges endnu flere garvede ERP-konsulenter i selskabet, som satte hele egenkapitalen over styr i sit første år, men som har vendt skuden.

Navisionhuset Datapro satte hele sin egenkapital plus 10 procent til i 2003, selskabets første år. Men det er Brian Atli Andersen, som tiltrådte som direktør i september, ved at rette op på.

Brian Atli Andersen kom fra et job som divisionsdirektør hos konkurrenten Hands, der blev solgt til Columbus IT Partner sidste år. En af de måder, han styrker sit nye selskab på, er ved at hyre tre tidligere konsulentkolleger fra Hands til huset og introducere en ny måde at hverve kunder på.

- Vi har et nulsælger-koncept, hvor jeg selv tager ud til potentielle kunder sammen med konsulenterne, som først er blevet kontaktet af vores telemarketing-afdeling. Folk er ved at være trætte af sælgere, som ikke ved særlig meget, så det bliver modtaget meget positivt, siger Brian Atli Andersen.

I alt er der indtil videre kommet syv nye medarbejdere til Datapro, som direktøren sidste år spåede skulle vokse til maksimalt 35 ansatte. Nu er der 16.

- Men vi leder med lys og lygte efter de rigtige folk, og det er de helt tunge i branchen, vi skal bruge. Det, vi kan give i forhold til de helt store virksomheder, er et langt større ejerskab på de enkelte kunder, siger Brian Atli Andersen, der har sat et headhunter-firma på opgaven.

På hans ønskeseddel til nye medarbejdere er kompetencer som mindst fem års Navision-erfaring og en baggrund i økonomi. Kundefokuset er rettet stramt mod handels-, service- og engrosfirmaer.

Samtidig har Datapro solgt den del af Lotus Notes-forretning, som fokuserer på groupware-funktionerne, til Nextus. Brian Atli Andersen vil ikke ud med prisen. Tilbage i Datapro er den Lotus Notes-afdeling, som arbejder med elektroniske fakturaer.

- Det hænger sammen med økonomisystemerne, så det giver god mening, siger Brian Atli Andersen.

Sidste års regnskab gav et underskud på 1,1 millioner kroner før afskrivninger, og egenkapitalen krøb derfor lige akkurat i minus med 100.000 kroner. Det jubler Brian Atli Andersen ikke over, men han erklærer sig fortrøstningsfuld.

- Vi kører med overskud fra måned til måned og forventer at have genetableret egenkapitalen, når året er slut, siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere