Staten udkonkurrerer private jobportaler

Staten har kopieret svensk model for et statsfinansieret online jobmarked og udkonkurrerer dermed de private danske jobbørser. De danske jobportaler undrer sig over, at en liberal regering vil konkurrere med de private firmaer.

Dagene for de private danske netbaserede job-databaser er talte.

Arbejdsformidlingen, AF, har med regeringen og et næsten enigt folketing i ryggen fået carte blanche til at udkonkurrere private virksomheder som StepStone, JobIndex og MatchWork.

AF tilbyder nu, at alle virksomheder gratis kan slå ledige stillinger op på det statsfinansierede Jobnet.dk -stillingsopslag, de private jobbørser ellers lever af at sælge.

Gratis service rykker markedet
Det danske online-jobmarked kommer dermed til at ligne det svenske, hvor staten de seneste år har overtaget markedet.

- Den svenske arbejdsmarkedsstyrelses indtog på markedet har haft kæmpestor betydning for konkurrencesituationen. For nogle år siden ville virksomhederne ikke udbyde job der, og de veluddannede kandidater brugte heller ikke siden. Nu bruger alle PlatsBanken, og det er klart, for det er gratis, siger Camilla Revå Axby, marketingdirektør i StepStone.

Ifølge Nielsen NetRatings i Sverige har PlatsBanken cirka 10 gange flere unikke besøgende i forhold til de nærmeste konkurrenter. Aktuelt er der cirka 500 opslåede it-stillinger, hvoraf de 30 er chefstillinger.

Den danske udgave af PlatsBanken hedder Jobnet, men modellen er den samme og er udviklet af svenske Teleca AU System.

Alle ledige skal lægge deres cv på Jobnet for ikke at miste ret til dagpenge.

Annoncekampagne

Men Jobnet er langt fra kun rettet mod de arbejdssøgende. AF er i store skattefinansierede tv- og aviskampagner gået målrettet efter at få fat i folk, som allerede er i arbejde med slogans som: Er du træt af dit arbejde?

- Det er et område, som vi har dækket og lever af som private virksomheder. Vi forstår ikke, at en liberal regering på denne måde ønsker at tage brødet ud af munden på os, siger Jan Bergh, salgsdirektør i MatchWork og formand for jobudvalget under FDIM, der organiserer de danske jobbørser.

FDIM har siden maj sidste år forsøgt at få den ansvarlige minister til at forholde sig til konsekvenserne af at sparke benene væk under det danske online-jobmarked. Men hidtil uden resultat.

Til Computerworld siger beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen:

- Det er min fornemste opgave at fjerne de barierrer, der er for, at ledige og virksomheder kan mødes. Med Jobnet har vi gjort de ledige maksimalt synlige for arbejdsgiverne og dermed skabt basis for et bedre match mellem ledige og virksomheder.

Denne artikel stammer fra den trykte udgave af Computerworld, som fredag bringer mere om online-jobfirmaernes konkurrence med staten.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere