Webfolk reddet fra svensk konkurs-klemme

De danske ansatte i det svenskejede webbureau O2 stod sent sidste år uden ejere og ledelse, da moderselskabet gik konkurs. Nu har knap halvdelen af de ansatte fået nyt job hos Mondo.

Internetvirksomheden Mondo har overtaget en del af aktiviteterne i den danske del af det svenskejede webbureau O2.

O2 specialiserer sig i webredigering og står blandt andet for redigering af Microsoft.dk og Msn.dk.

Det svenske moderselskab gik konkurs i slutningen af 2003, og der herskede i et stykke tid usikkerhed om, hvad der skulle ske med det danske datterselskab.

- Efter konkursen kappede den svenske ledelse i realiteten forbindelsen til det danske O2 og efterlod os i en situation, hvor vi ikke vidste, om vi var købt eller solgt - eller lukket, siger Michael Elmkjær Madsen, som var seniorprojektleder hos O2, men siden begyndelsen af februar ansat i Mondo.

- Vi overvejede at køre videre på egen hånd, men det var en uholdbar løsning, fortsætter han.

Michael Elmkjær Madsen påpeger, at selv om det danske selskab havde en anstrengt økonomi, var der ikke noget livstruende ved det, idet 2003-resultatet endte i et rundt nul.

Selskabets ansatte gik uden løn et par måneder, og de ledende medarbejdere ledte efter en løsning.

Da Mondo viste sig interesseret, fritstillede de danske medarbejdere sig selv, og fire af dem er nu ansat i Mondo. To valgte at sige nej tak til tilbuddet, og andre fire O2-medarbejderes situation er endnu uafklaret.

Mondos administrerende direktør Anders Christian Andersen tror, at det er en forretningsmæssig god beslutning, men er også glad for at kunne hjælpe O2-folkene ud af den knibe, de uforvarende var havnet i.

Mondo har indlemmet O2's webredigering og journalistiske kompetencer i sin forretning og er snart parat til at udbyde webredigering efter klippekortsmetoden, hvor man kan vælge at lægge dele eller hele sin web-vedligeholdelse hos bureauet.

Det danske O2-selskab er nu under likvidation.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere