Siemens og Skype leverer trådløs ip-telefoni

Siemens vil gøre det muligt for brugere af Skypes gratis internettelefoni at tale fra deres trådløse telefon. Det skal ske ved hjælp af en adapter til pc'en.

Den tyske elektronikkoncern Siemens går sammen med en af telebranchens opkomlinge, den gratis internet-telefontjeneste Skype. De to selskaber stod onsdag skulder ved skulder på Cebit-messen i Hannover og præsenterede en adapter til pc'ens USB-port, som gør det muligt at bruge en trådløs telefon til at ringe gratis over nettet.

Med adapteren, der anvender den trådløse teleteknologi DECT til at koble computeren sammen med en trådløs telefon, kan man bruge pc'ens Skype-program direkte på telefonen.

Samarbejdet med Siemens kan sikre det dansk-svensk-udviklede Skype endnu større udbredelse end de knap ni millioner brugere, der allerede har hentet det gratis telefoni-program på nettet.

Det skyldes, at Skype, der er skabt af danske Janus Friis og svenske Niclas Zennström, som også stod bag fildelingsprogrammet Kazaa, nu får adgang til de kunder, der hidtil ikke har haft fidus til tjenesten, fordi man var tvunget til at sidde ved pc'en og tale.

Skype skal bane vej for andre tjenester

Siemens er også godt tilfreds med samarbejdet, der sikrer elektronikkoncernen en platform til lanceringen af adapteren. Den kan også udnyttes af andre internettjenester, som kan se det fornuftige i at få deres produkter ud på de trådløse telefoner.

Til det formål har Siemens fremstillet et udviklingsværktøj til adapteren, hvor tjenesteudbyderne kan få internetsupport og telefonhjælp 24 timer i døgnet.

- Vi lancerer produktet, fordi kunderne skal nyde godt af de lavere priser på telefoni over nettet. Vi er godt tilfredse med samarbejdet med Skype, der viser, at Siemens er fremme i feltet, når det handler om markedet for trådløse telefoner, siger Clemens Joss, der står i spidsen for Siemens' trådløse division.

Siemens og Skype sender det nye telefoni-produkt på det europæiske marked i september. Det sker i en pakkeløsning, der består af en trådløs telefon fra Siemens, adapteren og Skype. Til at begynde med, kan adapteren kun bruges til de trådløse Siemens-telefoner, som følger med i pakken.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere