Bag visitkortet: Interim IT Manager

Han kan både agere brandslukker, ferievikar og rengøringsspecialist, men uanset jobbets karakter gælder det om at kunne tale godt med folk, han kun midlertidigt er chef for. Mød Palle Sefeld, Interim IT Manager, der i disse dage er ansat i Nycomed i Roskilde.

En it-chef kan have mange forskellige funktioner og udfordringer, og Palle Sefeld har varetaget et skønsomt udvalg af dem.

Han er "interim it-chef" og agerer som stedfortræder, vikar eller korttidsansat it-chef i forskellige danske virksomheder.

I denne tid har han indtaget it-chefpositionen hos Nycomed i Roskilde, hvor den daglige it-chef har helliget sig et stort internt projekt.

Derfor blev 40-årige Palle Sefeld sent sidste år hyret. Indtil videre skal han overse den daglige drift af it-funktionerne i medicinalkoncernen til og med udgangen af næste måned.

I øjeblikket arbejder han blandt andet med at igangsætte et projekt, der skal give Nycomed et nyt Helpdesk system baseret på ITIL (Information Technology Infrastructure Library). Dette projekt er startskuddet til en mere udbredt implementering af ITIL i Nycomed.

Klarer også lønforhandlingerne

Når han tager over, omfatter det hele jobbet - i det konkrete tilfælde også at tage årets lønforhandlinger med de it-ansatte, men Palle Sefeld ser ikke noget problem i at skulle forhandle med folk, som godt ved, at han ikke altid vil være deres chef.

- Vi har talt om det på forhånd. Og hver gang jeg går i gang med sådan en opgave som denne, begynder jeg med at invitere medarbejderne ind. Så tager vi en stille og rolig snak med dem, så jeg får en idé om stedet og eventuelt, hvor afdelingens hunde ligger begravet. Man skal være meget lyttende, siger han.

  • Palle Knarkegaard Sefeld
  • Alder: 40 år.
  • Titel på visitkortet: IT Manager
  • Uddannelse: Ingeniør, datamatiker.
  • Gennemsnitlig arbejdsuge: 45-50 timer.

  • Han erkender, at det kan medføre en vis mistro fra medarbejderne, når de får udpeget en ny midlertidig chef.

    - Det kræver gode menneskekundskaber, for folk kan godt blive utrygge. Men jeg synes tit det hjælper mig, at jeg selv har en teknisk baggrund og en god menneskelig indsigt, siger Palle Sefeld, hvis baggrund er som ingeniør og datamatiker.

    Flere og flere bliver korttidsansatte

    Palle Sefeld har nu i en periode taget korterevarende ansættelser hos store danske virksomheder, som af den ene eller anden grund havde brug for en it-chef på leasing-basis.

    Det er en arbejdsform, som breder sig i Skandinavien, hvis man skal tro avisartikler fra de seneste to år. Virksomheder ønsker fleksibilitet i toppen, og der bliver flere og flere, der som Palle Sefeld skifter lederjob med få måneders mellemrum.

    I et tilfælde bestod Palle Sefelds opgave i at drosle en it-infrastruktur beregnet til 300 mennesker ned i en størrelse, der passede til en syv mand stor dansk koncernledelse med en 30 personers salgsorganisation tilknyttet.

    - Der havde man kun brug for mig i en kortere periode til at styre processen, få orden på leasingkontrakter og opbygge en drifts- og dokumentationsstruktur, så alt var klar til en outsourcing-partner, siger Palle Sefeld.

    Stemningen på arbejdspladsen kan svinge meget alt efter grunden til, at Palle Sefeld er kaldt ind.

    - Jeg har prøvet at komme ind og lede steder, hvor folk allerede var fyret og bare skulle arbejde deres opsigelsesvarsel ud, og så må man få det bedste ud af det, siger Palle Sefeld.

    Fra aviser til Grønland

    Det var et tilfælde, at Palle Sefeld endte som tilkaldevikar for it-chefer.

    Før freelance-tilværelsen stod han for i it-ledelsen på to af Danmarks store medievirksomheder, Dagbladet Politiken og Berlingske Officin, og han var med til at implementere Billetnet.dk, som siden begyndelsen i 1997 er blevet en fastcementeret del af dansk e-handel. Også fem år i Grønland er det blevet til for Palle Sefeld.

    Selv om han endnu ikke har afgjort med sig selv, om han er klar til at kalde "interim"-titlen permanent, ser han mange fordele i de korte ansættelser.

    - Jeg slipper for politikken og det er en fordel, for beslutningerne om hvad der skal ske for det meste allerede er taget. Jeg skal sætte mig ned og lave et stykke målrettet arbejde, siger han.




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Also A/S
    Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

    Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

    20. august 2024 | Læs mere


    Det Digitale Produktpas

    Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

    21. august 2024 | Læs mere


    Cyber Security Summit 2024

    På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

    27. august 2024 | Læs mere