Jyde tilbyder bredbåndstelefoni til nørder

Jens Kristian Davidsen fra Jelling gik i denne uge i luften med sit eget mini-teleselskab, Musimi, hvor han tilbyder privatkunder at slutte telefonen til deres bredbåndslinie. Foreløbig er det mest for nørder, som hjælper med at forfine produktet.

Fra hjemmet i jyske Jelling har Jens Kristian Davidsen etableret sit eget mini-telefonselskab, Musimi, hvor han siden mandag har tilbudt kunderne billig telefoni over bredbåndslinier.

Musimi lægger på sin hjemmeside ikke skjul på, at selskabet i begyndelsen primært satser på nørder, mens mere almindelige brugere kan komme med, når teknologien er blevet mere forfinet.

Eksempelvis kan den adapter, som kunderne kan købe og slutte deres analoge telefon til, gøre knaster, fremgår det af debatforummet.

Adapteren benyttes, hvis kunderne ikke vil tale fra deres pc eller anskaffe en IP-telefon, men man risikerer i visse tilfælde at skulle læse sig igennem en 23 sider tyk brugermanual på engelsk for at sætte den op.

Inspiration fra Thule

Jens Kristian Davidsen fik ideen til bredbåndstelefoni-selskabet, da han arbejdede på Thule-basen i Grønland gennem tre år.

- Det var vanvittigt dyrt at ringe hjem deroppefra, så jeg investerede i en håndfuld IP-telefoner til familien, og arbejdet med at få dem til at fungere gav mig ideen til at begynde selv, siger han.

Jens Kristian Davidsen har helt bevidst valgt at basere Musimi på open source-software.

- Der er jo ingen grund til at betale i dyre domme for licenser til leverandørejet software, når jeg kan bruge billige open source-alternativer. Det er også let at rette til, når noget ikke fungerer, siger han.

Et opslag i mini-telefonselskabets telefonbog, som det er frivilligt at tilmelde sig, viser, at der torsdag var 71 brugere, men antallet skal gerne højere op, hvis stifteren skal kunne leve af det.

- Min målsætning er, at få 1.000 kunder inden årsskiftet. Jeg går udelukkende efter privatkunder, da en telefonservice til erhvervslivet stiller helt andre krav, fortæller Jens Kristian Davidsen.

Hos Musimi får man sit eget telefonnummer som hos de store teleselskaber, men slipper for at betale abonnement. Til gengæld skal de, som hos lavpris-mobilselskaberne, betale taletiden forud.

- På den måde sikrer jeg mig, at der hele tiden er penge i kassen samt for at undgå dårlige betalere, forklarer Jens Kristian Dam.

Derudover er kravene fra Telestyrelsen lempeligere til forudbetalt taletid end til traditionelle telefonregninger.

Relevant link

Besøg Musimi




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere